Gå direkt till Nyheten (Sång och musik under julhelgen i Sunnersbergs församling)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Sång och musik under julhelgen i Sunnersbergs församling

Publicerad Wednesday, 22 December 2010, 11:43 av Redaktionen

otterstadkyrka_malmesvJulen är en stor traditionsrik högtid, så även i Sunnersbergs församling där vi fyller kyrkorna med mycket sång och musik varvat med Julens glada budskap. På bilden Otterstad kyrka i vinterskrud.

På julafton i Kyrkans gård är det Samling kring krubban klockan 10.30. Här medverkar Linnea Kempe med sång ackompanjerad av Annette Jacobsson. Richard Burén leder samlingen.

I Otterstads kyrka också det klockan 10.30:  De barn som vill får en julkrubbefigur att bära fram under det att komminister Cecilia Gunnarsson läser Julevangeliet. Detta varvas med psalmer och sånger av manskören Brushanarna under ledning av C-M Malmesved.

På julaftons eftermiddag när mörkret fallit på klockan 16.00 blir det en traditionell julbön i Sunnersbergs kyrka ledd av Cecilia Gunnarsson. Angelina Dernsjö medverkar med några omtyckta julsånger och ackompanjeras av kantor Christina Göransson.

Julaftonen avslutas i Rackeby kyrka klockan 23.30 där Linda Meurlinger medverkar med några finstämda julsånger i julnatten ackompanjerad av kantor Gunnel Svensson. Richard Burén leder denna julnatssmässa,

Tidigt på juldagens morgon klockan 06.00 kan man se trädallén upp till Otterstads kyrka upplyst av stallyktor. Inne i kyrkan spelar Thord Fransson julmusik på saxofon när folket samlas till ottan. Kyrkokören medverkar med traditionella julsånger. Kyrkoherde Monica Göransson predikar här liksom i de två andra gudstjänsterna på juldagen.

I Gösslunda kyrka firas även där en Julotta klockan 7.30 med sång av Gunnar Erstorp. Detta är den 25:e julottan han medverkar med sång just i Gösslunda kyrka. Denna gång ackompanjeras han av kantor Mats Wikstrand.

När man parkerat bilen vid Strö kyrka på juldagens förmiddag kan man värma sig vid en brasa utanför kyrkan där man bjuds på kaffe, glögg och pepparkaka innan julgudstjänsten klockan 10.00. Även i denna gudstjänst medverkar Gunnar Erstorp med sång och man ställer i ordning julkrubban.

Annandag Juls gudstjänster kan man fira i Skalunda kyrka klockan 10.00 och på Tolsjöhemmet klockan 15.00. Vid båda dessa tillfällen sjunger Lennart Williamsson sånger tillsammans med kantor Inga Westerling och Richard Burén predikar.

Den intensiva julhelgen avslutas på kvällen i Otterstads kyrka klockan 18.00 med musik i vinterkväll då åtta tjejer ur ”Guldkören” från TV4:s körslaget sjunger julsånger ackompanjerade av bandet Check It Out som består av Jan Lindberg flygel, Miakel Dalemo gitarr, Björn Milton bas och Peter Björklund  på trummor. Rickard Burén leder kvällens aftonbön. Det är fri entré och en kollekt tas upp till församlingens missionsprojekt i Bukoba, Tanzania.

– C M Malmesved –