Gå direkt till Nyheten (Generösa skaraborgare håller Frälsningsarméns grytor kokande)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Generösa skaraborgare håller Frälsningsarméns grytor kokande

Publicerad Friday, 24 December 2010, 04:55 av Björn Smitterberg

grytan_101127Skaraborgarna är generösa när det gäller att ge till Frälsningsarméns julinsamling “Håll grytan kokande”. Det gäller både privatpersoner och företag. På bilden Elisabeth Hjerpe med grytan.

Frälsningsarméns interna julgrytekamp som uppdateras regelbundet på hemsidan visar att Lidköping och Skövde ligger i topp när det gäller att ge pengar till den sociala verksamheten.

I Skövde kommer mycket pengar in tack vare den folkstorm som uppstod i samband med att Frälsningsarmén inte skulle få stå på “Commerce” med sin gryta och det märks att också Lidköpingsborna hört om detta och kommenterar det vid grytan.

I Lidköping har Frälsningsarmén inga problem med att få ha grytan vid ICA Hjertberg på Framnäs köpcentrum samt på torget på lördagarna.
 
Det som samlas in delas ut i form av presentkort på mat. Ibland har människor behov av nya kläder eller möbler och då kan Frälsningsarmén dela ut det genom sin seconhandbutik FA-Fyndet.

Barnen har också denna jul fått julklappar genom en julgåva från Åhléns varuhus. Det är inte bara under julen som Frälsningsarmén hjälper människor i nöd, utan hela året runt. En annan viktig insats är den resa som görs på sommaren och som går till Skara sommarland. I samråd med kommunens socialtjänst inbjuds barnfamiljer och det är mycket uppskattat av både vuxna och barn. Frälsningsarmén kan, genom skaraborgarnas hjälp, hjälpa andra. Familjer, ensamstående och några par kan på detta vis också fira en god jul.
 
Elisabeth Hjerpe – kårledare

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Watchingeye
Gäst
Watchingeye
25 December, 2010 08:13

Jag vill verkligen hylla Frälsningsarmén för vad de uträttar!
De är verkligen folkets hjältar och förkämpar, i ett samhälle som blir allt kallare för var dag som går…..och då syftar jag inte på väderleken.
Tack för att ni finns till för de utsatta och utstötta i vårt land!!

Zeduce
Gäst
Zeduce
26 December, 2010 09:40

Kyrkan med alla dess grenar gör ett otroligt stort jobb vad det gäller hjälpinsatser, som detta inslaget, tsunamin i Thailand samt krishantering när det händer otäcka saker. Kyrkan fungerar även som en moralisk ryggrad i hela vårt samhälle. Tack för att ni orkar jobba vidare trots att många mot bättre vetande lämnar kyrkan.