Gå direkt till Nyheten (Badshuset stängt – taket läcker)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Badshuset stängt – taket läcker

Publicerad Monday, 27 December 2010, 10:51 av Björn Smitterberg

Badhuset i Lidköping kunde inte öppna i dag – det läcker in vatten på flera ställen. Johan Skoglund som är ansvarig för bl a badhusets verksamhet säger att det är gamla kända skador som nu öppnats igen.

– Det läcker in i rehabdelen och i herrarnas omklädningsrum, det är problem med fuktspärren som vi påtalat flera gånger, säger Johan Skoglund.

– Vi har folk igång för att reparera skadorna akut men vi blir inte klara i dag – kanske hinner vi inte bli klara så vi kan öppna den här veckan men det får jag återkomma till mer exakt. Men det är inte öppet måndag och tisdag, det kan jag säga bestämt nu.

14 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ulrika_hundmatte
Gäst
Ulrika_hundmatte
27 December, 2010 11:01

Dags att fräscha upp badhuset?? Är ju väldigt omodernt… och passa då på att bygga ut nere vid Framnäsbadet också…bassängerna för barnen är ju ynkliga…

Guest
Gäst
Guest
27 December, 2010 11:13

Då är det väl läge att kommunalrådet delar ut gratis bussbiljetter ToR Skövde.

batsman
Gäst
batsman
27 December, 2010 11:21

Skara Badhus är mkt trevligt att besöka.
( Där läcker inte taket, det är också behaglig tempratur i omklädningsrum samt RENT och FRÄSCHT )

puma68
Gäst
puma68
27 December, 2010 01:01

Men vi har ju iaf. en ny o fin “arena” som vi kan gå förbi o titta på!… Kanske skulle fördelat dom pengarna så det räckt till o fixa ett jysst badhus?

Guest
Gäst
Guest
27 December, 2010 01:14

Vi kan ju spela bandy i stället!

batsman
Gäst
batsman
27 December, 2010 01:39

Jag har kommit på en kanonidé!!!
Laga inte taket, stäng sedan av värmen helt sedan kan ju Villa spela där när Arenan är bokad för andra evenemang.

karinsha
Gäst
karinsha
27 December, 2010 02:35

Du träffade rakt på spiken Ulrika, Framnnäsområdet är ngt jag väntat på länge att kommunen ska se över.
Varför har man aldrig funderat på att göra en bassäng till, den bassäng som finns nu för de icke simkunniga barnen är ju en undervisningsbassäng stora delar av sommaren. De barn som inte går på “simmis” får hålla till på 1/4 dels yta av bassängens storlek, ska det behöva vara så! Stora fina gräsytor finns runt omkring så markyta finns att tillgå för uppförandet av en bassäng. Lägg in det i budgeten redan nu för 2012, så kan kanske Lidköping stoltsera med ett av Vänerns finaste utomhusbad!

ALDANTE
Gäst
ALDANTE
27 December, 2010 03:44

hmm va va de ja skrev när vi byggde den där för..nade arenan?????
hade ju vart något bättre me ett nytt badhus

Catfoot
Gäst
Catfoot
27 December, 2010 03:46

Slutet av 90-talet pratades det om uppe på kommunhuset att man ville lägga ner Framnäsbadet och satsa på Badhuset med en utbyggnad och uppfräschning.
Anledningen till detta var att driften av Framnäsbadet blev dyrare för varje år. Senare valde man att satsa på Framnäs istället på bekostnad av badhuset med mera.
Och idag ser vi ju resultatet.

vickevire
Gäst
vickevire
27 December, 2010 05:49

Flytta Vänermuseet och bygg ett nytt badhus där tillsammans med utebadet… restaurang finns ju där nere redan….

mallorca11
Gäst
mallorca11
27 December, 2010 09:00

Tänk om kommunen kunde planera in underhåll på sina lokaler. Detta är ett känt problem, som man troligtvis hade hoppats inte skulle hända i år igen.
Nu vill det till en plan för hur badhuset ska underhållas eller ska man bygga nytt!
Vad jag hört har det varit uppe till förslag flertalet gånger med utbyggnad, renovering mm. Men alltid halkat ner på listan för andra saker behöver gå före.

mallorca11
Gäst
mallorca11
27 December, 2010 09:08

Nu har det kommit till “vårat” badhus vad som har hänt på flertalet orter runt om i landet som har badhus byggda på 70-talet. Man står inför stora beslut men lätta att fatta för min del. Antingen får man totalrenovera eller bygga nytt. Bygg ett nytt fräscht “vanligt” badhus.
Ska med spänning följa vad som beslutas.

HICT
Gäst
HICT
28 December, 2010 01:03

Det är tråkigt att höra att badhuset har fått dessa problem och det må vara att det är ett gammalt badhus från 70-talet, men jag anser ändå att badhusets personal under alla år gjort och gör det trevligt att gå dit. Jag har aldrig upplevt att det varit ofräsht och då har jag spenderat otaliga timmar i badhuset under många år.
Men… jag håller med om att det behöver tas ett helhetsgrepp runt både badhus och Framnäs utomhusbassäng. Framnäs är inget bad som jag är direkt stolt över och här kan vi å andra sidan tala om ofräsha omklädningsrum, även efter renoveringen.

Om vi ser med lite mer helikoptervy på kultur & fritids kostnader, så kan jag inte annat än att beklaga att vi rörstat ned att lägga biblioteket i Sockerbruket. Det är en kommunalt ägd fastighet som kommunen redan äger, nu skall vi istället lägga våra skattepengar på att hyra lokaler från privata hyresvärdar. Om lokalerna i Sockerbruket inte blir uthyrda, ja då måste det kosta oss som skattebetalare mer än om vi hade lagt biblioteket i Sockerbruket. Summa summarum så handlar det om skattepengar som kunde räckt till att betala badhusunderhåll mm.

Funderar
Gäst
Funderar
28 December, 2010 12:17

Jag tycker att det skulle vara kul om kommunen satsade på ett nytt litet badhus typ Skara (eller mindre) och lade detta i anslutning till Framnäs utebad. Det skulle kunna vara en gemensam entre, och även kunna vara öppet på sommaren och glädja många invånare och turister när vädret sviker…
Bygg en ny läktare runt den vindpinade konstgräsplanen på framnäs så blir det mindre uppvärmningskostnader och den kan utnyttjas som “huvudarena” för fotbollen i stan. Riv den “gamla” läktaren och vi kan eventuellt utnyttja marken till att expandera Framnäs köpcenter med mer butiker och p-platser och t.o.m. bygga om vägen så det slipper korka igen… I framtiden kommer det ju bli mer trafik i hamnområdet och problemen med trafiken kommer att växa… Kom gärna med kritik…