Gå direkt till Nyheten (Götene arrenderar ut Medeltidens värld/Äventyrslandet)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Götene arrenderar ut Medeltidens värld/Äventyrslandet

Publicerad Monday, 27 December 2010, 22:08 av Redaktionen

Kommunfullmäktige i Götene beslutade i kväll att arrendera ut Medeltidens värld till ett särskilt bolag med bl a Bert Karlsson i ledande position. 25 ledamöter röstade för utarrenderingen, 11 emot.

Även på kvällens möte fanns ett förslag om återremiss, men de som krävde återremiss fick inte den tredjedel av röstetalet som krävs för återremiss utan frågan avgjordes i kväll.

På frågan hur mycket Medeltidens värld kostat Götene kommun blev svaret svävande mellan 30 och 75 miljoner kronor.

14 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
27 December, 2010 10:18

Man kan undra hur många av ledamöterna som sagt ja till ett sådant här katastrofalt arrendekontrakt om det vore deras egna pengar det handlade om?

Agust Vråk
Gäst
Agust Vråk
28 December, 2010 08:13

Haltar samarbetet mellan sossarna och vänsterpartiet? Samma utveckling som på riksplanet?

Elof
Gäst
Elof
28 December, 2010 07:20
Svarar  Agust Vråk

Så Götenes framtid ställde alltså upp i riksdagsvalet? Det var en nyhet för mig ivf. Kan du visa på någon källa till detta påstående.

Guest
Gäst
Guest
28 December, 2010 08:53

Ahmen….är det inte det då?
Skattepengar är väl pengar som medborgarna i Götene har betalat in till kommunen?
Tror du verkligen på fullt allvar att det är “några andra” som lämnat bidrag till detta projekt?

Elof
Gäst
Elof
28 December, 2010 10:57
Svarar  Guest

Nä, det är ytterlist lite av de pengar som det här har kostat som just ledamöterna som röstar har bidragit med. Fast du kanske tror att varje skattebetalare i Götene är ledamot i kommunstyrelsen och röstar där?

Guest
Gäst
Guest
28 December, 2010 01:17
Svarar  Elof

Varifrån kommer pengarna då?

Elof
Gäst
Elof
28 December, 2010 07:18
Svarar  Guest

Vet du inte det alltså? Cirka 99.99999999999999999999999999999999999999999999% kommer från den vanliga skattebetalande befolkningen i Götene och resterande från de som tar besluten, alltså kommunstyrelsen, att leka med dessa skattebetalares pengar och slänga bort dessa på ett äventyrsland.

CurJoh
Gäst
CurJoh
29 December, 2010 11:28

Men detta är ju fullständigt upprörande, Ove. Så Du och de andra ledamöterna är skattesmitare och nolltaxerare hela bunten. Det är ju nämligen det som Du och Elof avslöjar med Era inlägg. Eller är det ett krav i Er kommun att endast människor utan inkomst och förmögenhet får bli valda till förtroendeposter ?

Elof
Gäst
Elof
29 December, 2010 01:32
Svarar  CurJoh

Vad svamlar du om? Till att börja med så bor och jobbar jag inte i Götene så mina skattepengar har inte ett skit med Götene att göra. Och jag är varken skattesmitare eller nolltaxerare. Att man som ledamot av kommunstyrelsen betalar kanske 0.0000000000001% av vad spektaklet medeltidensvärld kostat innebär inte att man gått in med något större belopp själv medans man har satsat 10-tals miljoner av övriga skattebetalares pengar. Detta har inget med att någon skulle vara vare sig skattesmitare eller nolltaxerare att göra. Men hade ledamöterna satsat sina egna pengar så vore det en annan sak. De(ledamöterna) som vill satsa på det hela, med andras pengar, kan ju gå in med sina egna pengar om det nu är en sådan bra affär?

Agust Vråk
Gäst
Agust Vråk
28 December, 2010 08:07

Hur kan man vara så enfaldig att man för det första bygger skiten?
Hur kan man vara ännu enfaldigare när man inte förstår att man ska lägga ner för att inte förorsaka ytterligare kostnader?
Medeltidens Värld? I GÖTENE?

AnPet
Gäst
AnPet
28 December, 2010 10:32

Varför inte ge anläggningen en chans? Om nu turismen är en inkomstkälla för området, så se då till att turisterna stannar en dag till! Har man rest med ungar, så vet man att det behövs kul saker att göra, så kanske dom står ut med sånt som är mer inriktat mot föräldrarnas intresseområden. Förutom Sommarland så finns det inte så mycket som man kan skriva uppsats med rubriken “Mitt sommarlov” om här i området. Läckö är spännande, men det räcker inte att hålla uppe intresset hos barnen mer än 1-2 timmar.

Lotta61
Gäst
Lotta61
28 December, 2010 11:27

Man borde göra en polisanmälan på dessa politiker som sitter och leker med våra skattepengar på detta vis.Det ryktas att det ska bli nerdragningar i vård och omsorg pga besparningar.Inköp läggs mer och mer på vårdtagarna ex en del kontorsmaterial det snackas även om att dom ska betala personalens plasthandskar vi använder i vården och det blir mer det är jag säker på.Har man en ledande roll och inte kan räkna rätt på 30-75 miljoner då borde man allt sätta sig på skolbänken och plugga matte istället.Jag vill kalla detta för förskingring av skattemedel och centrumhuset i Götene kan vi döpa om till lekstugan

PieterPan
Gäst
PieterPan
28 December, 2010 01:55

Detta visar bara sanningen det finns inga politiker med ekonomiskt ansvar

Agust Vråk
Gäst
Agust Vråk
29 December, 2010 08:09

Då kan man konstatera att slänga giftiga “oneliners” här på Lidköpingsnytt är mycket enklare än att delta i den riktiga politiken i Götene. Eller hur?