Gå direkt till Nyheten (Bernt Blomgren spanar: Kommer lju(s)et från Uppsala ?)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 17 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bernt Blomgren spanar: Kommer lju(s)et från Uppsala ?

Publicerad Tuesday, 28 December 2010, 21:04 av Redaktionen

 Mycket talar för Lena Sommestad kommer starkt bland sossar som håller sig informerade.
På sin blogg kommenterar hon av vad som utspelat sig inom partiet strax före julen, då Niclas Nordqvist avslöjades som ”agent” för Svenskt Näringslivs intresse för att göra partiet mindre  fientligt till ekonomisk tillväxt.

Hon menar att partiet aldrig varit tillväxtfientligt – istället går hennes resonemang ut på att man måste definiera vad som menas med det, i e det är inte detsamma som marknadsliberalism.

Hennes inlägg kan ses som ett personligt linjetal som man i dessa tider av socialdemokratisk vilsenhet är ett sällan skådat kunnigt, argumenterande och agitatoriskt inlägg som man inte sett sedan 70-talet. Många kommentarer är också positiva – en av dem såge gärna Lena Sommestad med Leif Pagrotsky och några yngre i ledningen för socialdemokratiska partiet.

Att Lena Sommestad eller Leif Pagrotsky inte finns med i Aftonbladet att rösta på som tänkbara utmanare till omåttligt populäre Reinfeldt bör nog ses som ett utslag av stockholmsjournalisternas lokala omvärldsuppfattning.