Gå direkt till Nyheten (LRF:s förbundsordförande slutar)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

LRF:s förbundsordförande slutar

Publicerad Thursday, 30 December 2010, 11:36 av Redaktionen

LRF:s ordförande Lars-Göran Pettersson i Kvänum, avgår. Han lämnar på egen begäran posten efter fem år.

Det uppger LRF i ett pressmeddelande i dag.

Lars-Göran Pettersson, 61 år, valdes in i LRFs riksförbundsstyrelse 1999, blev vice och ställföreträdande ordförande 2004 och ordförande ett år senare. Under Lars-Göran Petterssons tid som ordförande har LRFs vision om de gröna näringarnas tillväxt, lönsamhet och attraktionskraft har fått en djup förankring i organisationen och det finns idag en bred uppslutning kring att jord, skog, trädgård och landsbygdens miljö är resurser som behöver användas mer för att ett hållbart samhälle ska utvecklas.

– Att få leda Sveriges största småföretagarorganisation och att få företräda LRFs 170.000 medlemmar och deras 90.000 företag, har varit oerhört inspirerande. Jag kommer att se tillbaka på de här åren med stolthet och glädje, säger Lars-Göran Pettersson.