Gå direkt till Nyheten (Gospel och musik i kyrkornas nyår)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 15 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Gospel och musik i kyrkornas nyår

Publicerad Friday, 31 December 2010, 01:31 av Redaktionen

På nyårsaftonens eftermiddag klockan 16 firas nyårsböner i Sunnersbergs församling. I Strö kyrka medverkar Elin Axelsson med sång till ackompanjemang av Mats Wikstrand. Monica Göransson leder nyårsbönen. I Otterstads kyrka samma eftermiddag är det en ekumenisk nyårsbön för alla kyrkor på Kållandsö. Linnéa Kempe medverkar med några sånger till ackompanjemang av C-M Malmesved. Det blir också tillfälle för alla att sjunga med i några lovsångskörer och psalmer. Cecilia Gunnarsson leder en bibelmeditation.

På nyårsdagens musikgudstjänst i Gösslunda kyrka klockan 18.00 medverkar Karina Gustafsson och Markus Sundberg med sång och gitarr.

sunnersbergskyrkor101231

Markus har studerat klassisk gitarr vid musikkonservatoriet i Falun och musikhögskolan i Kristiansand i Norge. Karina har under många år varit en aktiv körsångare och är idag medlem i kören S:t Nicolai Vocalis i Lidköping. Det blir ett variationsrikt program där Markus och Karina kommer framföra några musikstycken tillsammans,  Fields of Gold och Decembernatt (mera känd som Halleluja). Vi får lyssna till Karina som  bl a sjunger  några kända Christmas Carols till ackompanjemang av kantor Annette Jacobsson. Markus kommer spela allt ifrån traditionella julsånger via sydamerikanska tongångar till Beatles.

Söndagen efter nyår inleds med mässa i Rackeby kyrka på förmiddagen klockan 10.00 med predikan av Richard Burén. På söndagskvällen klockan 18.00 är det så återigen dags för en Musik i Vinterkväll i Otterstads kyrka. Vid detta tillfälle medverkar församlingens gospelkör Con Brio Gospel . Sedan många år tillbaka har Con Brio Gospel anordnat julkonserter i församlingen.

Julmusik med gospeltouch varvat med vanliga gospelsånger blir det denna kväll i Otterstads kyrka. Tyvärr har den inbjudna gästsolisten blivit sjuk, men kören har många egna duktiga solister och några av dem kommer också denna kväll att sjunga solo. Kören ackompanjeras av sina egna musiker: Carl-Vilhelm Malmesved på flygel, Leif Jöngren gitarr, Robin Svensson bas och Carl-Gustav Jonsson på slagverk.  Dirigent är Carl-Magnus Malmesved. Kvällens aftonbön leds av komminister Richard Burén. En kollekt tas upp till församlingens missionsprojekt i Bukoba, Tanzania.

– C M Malmesved –