Gå direkt till Nyheten (Beställer två tankfartyg)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Beställer två tankfartyg

Publicerad Monday, 03 January 2011, 10:25 av Björn Smitterberg

Rederiet Wisby Tankers har lagt en beställning på två nya tankfartyg, och option på ytterligare två. Det är en miljardsatsning som företaget står inför. Företaget är officiellt hemmahörande i Visby, men har även en del av ledningen i Lidköping med kontor i Västra Hamnen.

De nya fartygen ska byggas i Kroatien. Om optionen faller ut är det en beställning på över en miljard. Det är ett ungt företag som leds av en gotlänning och Peter Rubinstein i Lidköping samt ytterligare två delägare. I Lidköping finns bl a det tekniska kontoret för rederiet, men även ekonomisk enhet. Rederiet har i dag nio fartyg och cirka 300 anställda. Det arbetar uteslutande med tankfartyg.