Gå direkt till Nyheten (De la Gardie får färsk webbdesign på schemat genom Duva)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 17 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

De la Gardie får färsk webbdesign på schemat genom Duva

Publicerad Monday, 03 January 2011, 07:13 av Björn Smitterberg

De la Gardiegymnasiet har tillsammans med Robert Lidberg vid webbföretaget Duva i Lidköping fått stöd av Fonden .SE för att utveckla lärarnas möjligheter att arbeta med webbdesign.

Robert Lidberg har tillsammans med ett par lärare i webbdesign utvecklar källor som går att använda i undervisningen. Webbdesign är ett område där det kan vara svårt för lärarna att hålla sig à jour med ”best practice” inom alla olika tekniker och eleverna riskerar därför att få föråldrade kunskaper.

Projektet går ut på att utveckla ett ramverk för ämnet webbdesign och samla innehåll som omfattar de viktigaste delarna i det baserat på hur man arbetar i branschen. Aktuellt undervisningsmaterial ska publiceras på en wiki-plattform, uppdelat i enkla konkreta delar. Detta ska sedan revideras och kompletteras så att lärarna kan hänga med i utvecklingen och eleverna får lära sig det som gäller i dag.

Duva har tillsammans med De La Gardie blivit beviljad ett större skolprojekt av Internetfonden. Internetfonden står för fördelningen av .se-adresser på internet och använder pengar till utvecklingsprojekt.