Gå direkt till Nyheten (Färre på bio i Lidköping 2010
Fler än 2.000 har sett Änglagård 3)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 15 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Färre på bio i Lidköping 2010
Fler än 2.000 har sett Änglagård 3

Publicerad Tuesday, 04 January 2011, 10:54 av Björn Smitterberg

agne_folkan_lopAgne Gustafsson på Folkets Hus summerar 2010 som en besvikelse – även om julens filmer fyller biosalongerna.  2010 har varit sämre än rekordåret 2009.

– Vi hade under 2009 i en rad filmer som gick väldigt bra och det blev ett rekordår för oss med 61.300 besökare, säger Agne Gustafsson.

Under 2010 har Folkets Hus delvis varit stängt för ombyggnad – och åtminstone någon av de filmer som dragit stor publik kom sent till Lidköping. Men även om detta räknas med tycker Agne Gustafsson att nedgången varit för stor.

– Vi har under 2010 haft 40.800 besökare. Jag är inte säker på att vi kan skylla bortfallet på ombyggnaden, vi har inte haft filmer som dragit lika mycket publik som vi hade 2009. Visserligen går julens filmer väldigt bra, men det räcker inte och en hel del av publiken kommer att räknas in i statistiken för 2011.

– Jag ska nu försöka få fram material så jag kan jämföra oss i Lidköping med andra biografers utveckling under andra halvåret – när vi öppnat igen efter ombyggnaden.

Ett par mycket bra svenska filmer går just nu på Folkets Hus.

Svingalängorna är otroligt bra, den tar upp ett ämne som är svårt att ta i och känns kanske lite jobbigt, men har ett underbart bildspel och är en mycket bra film, säger Agne Gustafsson efter att ha sett filmen på måndagskvällen.

Änglagård är ju en engagerande film, men en riktigt “må-bra-film”. Den har ju egentligen också svårt ämne, men är så godhjärtad.

Ängalgård – tredje gången gillt kräver inte att man sett de första filmerna – här vävs historien samman på ett utmärkt sätt och är verkligen en varmhjärtad film. Den har visats en gång per dag sedan juldagen – nyårsafton undantagen. Vid varje föreställning har det varit ungefär 240 åskådare vilket betyder att den locka över 2.000 besökare till Folkets Hus. Filmen kommer på fredag att flyttas till den mindre salongen, men i stället visas två gånger per kväll.

Vid tiotiden i dag fanns cirka 40 platser kvar som inte förhandsbokats än.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
cathrineb
Gäst
cathrineb
4 January, 2011 11:52

Jag förstår om det är mindre folk som går på Lidköpings biograf…Hur den kunde bli årets bio är för mig en gåta!
Oftast kommer man inte in på servern på hemsidan när man ska boka.
Och har man beställt så är biljettmaskinen trasig när man kommer till biografen så man får stå i kön ändå!?
Och ska man handla något i kiosken så måste man stå i samma kö som de som köper biljetter…..
Nä lite nytänk utav personalen så ska ni se att ni får mera folk igen!