Gå direkt till Nyheten (Det nya brottningsåret började bra för LAS)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Det nya brottningsåret började bra för LAS

Publicerad Monday, 10 January 2011, 10:50 av Redaktionen

brottare110110Lidköpings AS ungdomar tog hem lagpriset när det nya brottningsåret startade med Billingecupen i Skövde. Albin Mann och Wilma Olausson vann sina klasser.
Det favorittippade tvillingparet Albin och Anton Mann hamnade i varsin pool i pojkarnas 42-kilosklass och avancerade till final efter att ha tagit två säkra segrar vardera. Väl i final överraskade Anton med att vinna första perioden innan Albins något högre tempo och greppsäkerhet blev avgörande.

Wilma Olausson vann sin pool i flickor äldre 40 kilo efter två fallsegrar. I finalen fick hon revansch mot Sara Sundberg, BK Sana, som hade slagit henne i Kalmars tjejtävling på nyårshelgen. Wilma vände nu ett poängunderläge med 1-3 till fallseger i finalens första period.

Några av LAS-deltagarna gjorde debut som licensierade brottare och i knattarnas 32-kilosklass vann Albin Ljungström premiärmatchen mot Toni Kara, Tranås, efter klara 6-0 i den tredje och avgörande perioden. Albin gick så småningom en jämn bronsmatch där han något oturligt förlorade på fall mot Islam Bedigov, Tranås.

I knattarnas 42-kilosklass gjorde både Kristoffer Gustavsson och Hampus Frandsen bra ifrån sig med tre respektive två segrar. Bara slutsegraren Kevin Ackermann, Göteborgs AK, blev för svår och LAS-duon la beslag på silver respektive brons.

William Jason och Joel Berglund hade vid årsskiftet tagit steg upp från knatte- till pojkklassen och stötte på mer erfaret motstånd. Båda vann två matcher och i Joels fall gav det silver i 47-kilosklassen medan William blev bronsmedaljör i 35-kilosklassen.

brottare110110

LAS-gänget bildar pyramid efter att ha erövrat lagpriset vid Billingecupen i Skövde i söndags. Totalt ställde LAS upp med 13 brottare, varav två vann sina klasser. Bilden är klickbar till större format.

Resultat Billingecupen,
pojkar 35 kg:
1) Anton Jalneskog, Bryggan, Göteborg,
2) Oskar Johansson, Kinna,
3) William Jason, Lidköping.

42 kg:
1) Albin Mann, Lidköping,
2) Anton Mann, d:o,
3) David Säll, Tranås.

47 kg:
1) Linus Hagman, Kinna,
2) Joel Berglund, Lidköping,
3) Daniel Fransson, Tranås.

63 kg:
1) Isak Jansson, Töreboda,
2) Tommy Ericsson, Skövde,
3) Oskar Käll, Lidköping.

Knattar, 42 kg:
1) Kevin Ackermann, Göteborgs AK,
2) Kristoffer Gustavsson, Lidköping,
3) Hampus Frandsen, d:o.

Junior, 74 kg:
1) Emil Persson, Töreboda,
2) Simon Almén, Lidköping (6-0, 10-4).

Flickor äldre, 40 kg:
1) Wilma Olausson, Lidköping,
2) Sara Sundberg, Sana, Skara,
3) Cornelia Pettersson, Norrköping. 

52 kg:
1) Sara Arvidsson, Töreboda,
2) Alicia Jason, Lidköping (fall).

– Göran Berglund –