Gå direkt till Nyheten (Om ny musik: Chris Michols Band – Scar Trek)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Om ny musik: Chris Michols Band – Scar Trek

Publicerad Wednesday, 12 January 2011, 15:39 av Björn Smitterberg

Chris Michols Band släppte för ett tag sedan sitt  debutalbum, Scar Trek. Musikern/låtskrivaren Chris Michols har själv varit med i band som, Dislife. Bandet varade i sju år och en av sångerna som Chris skrev lyckades hitta hela vägen till den amerikanska TV-serien Dawson´s Creek´s sjätte Halloween episod.
Lidköpingsnytt får ofta förfrågningar från unga läsare och förlag om ny musik – vi gör ett försök och här kommer det första inslaget i det försöket.

Chris Michols släppte i april 2008 ett soloalbum ¨The Long Road¨ på nätet. Den har sedan dess laddats ner över 100.000 gånger. Året därpå släppte han EP´n , Fade In,  som blev det första officiella produktionen av Chris Michols. På EP´n spelade han in nya versioner utav låtarna som fanns på hans föra solo album, The Long Road

Han startade därefter det mer rock inspirerade bandet Chris Michols Band. Bandet består av Cris Michols på gitarr och sång, Mikael Bodin , gitarr och bakgrundssång, Henrik Wahlgren, orgel och bakgrundssång, Martin Hast bas och Fredrik Olsson trummor.

Med Chris Michols speciella röst och lugna melodier lyckas dom få till ett avslappnat och eget sound som direkt får en att öppna öronen. Dom bevisar att det inte behövs så mycket för att göra bra musik.  Låt nummer nio, Killer, blev min favorit när jag lyssnat igenom plattan  första gången. Den består av en enkel långsam akustisk gitarr melodi, en vissling i refrängen och Chris Michols kraftfulla men återhållna röst.

Med den låten visar dom verkligen vad uttrycket  little is more innebär.

Jag rekommenderar verkligen alla  som gillar musik överhuvudtaget att gå in och lyssna på deras låtar. Man kan inte sluta undra över vad som skulle hända om Chris tog i lite mer med rösten och att dom försökte sig på lite hårdrock istället.

Men vem vet, kanske vi får höra det på nästa album?
Kanske inte är så troligt för Chris Michols känns väldigt säker i den stil han kör.  Men man kan inte sluta undra.

– K E Blomgren –