Gå direkt till Nyheten (Anmälda brott minskade i Lidköping)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Anmälda brott minskade i Lidköping

Publicerad Thursday, 13 January 2011, 12:00 av Björn Smitterberg

genre_polisblaljusblink_lop2007 var ett toppår när det gäller antaletanmälda brott i Skaraborg – men sedan dess har det minskat. Enligt polisens egen statistik har anmälningarna i Skaraborg minskat med 11 procent under 2010 jämfört med 2009.
Även i Lidköping har antalet anmälda brott minskat.

Lidköping och Skara ligger i topp bland Skaraborgs kommuner när det gäller misshandel utomhus. I Skara anmäldes 4,3 brott per tusen invånare, och i Lidköping 3,5.

För Lidköpings del var detta en minskning med 22 procent jämfört med 2009 – men trots det är Lidköping alltså näst mest drabbat av bråk utomhus.

Sammanlagt anmäldes till Polisen 3.393 brott i Lidköpings kommun. Det är en minskning med 7,5 procent jämfört med 2009. Minskningen gäller nästan alla brott. Brott som ökade var bl a bedrägerier via internet och förskingring. Även narkotikabrott har ökat.

Stölder av fordon minskade tydligt.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
abpot
Gäst
abpot
20 January, 2011 06:42

Ja!!! Att Narkotikabrotten ökar bör väl ha sin förklarning i dess orsak…

Polis & ordningsmakt har ju som uppgift att prioritera Narkotikabrott. Det enda landet i Europa där det är förbjudet att inneha narkotiska preparat i blodet är Sverige. Det tycks som om Sverige vill ge sken av att vara ett land där narkotika inte finns! I Holland så är narkotika precis som i Sverige förbjudet, skillnaden är dock den att, den Holländska ordningsmakten inte blundar för verkligheten… Här i Sverige så ser man verkligheten såsom problem istället för som i Holland, möjligheten!!! Men att narkotikabrotten ökar har väl sin rätta orsak i det att polis som ordningsmakt finner dessa “laster” nödvändiga att utplåna… FORTSÄTT EDERT GODA ARBETE