Gå direkt till Nyheten (Jul och nyårshelgen i Örslösa församling)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 17 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Jul och nyårshelgen i Örslösa församling

Publicerad Thursday, 13 January 2011, 13:52 av Redaktionen

Julhelgen i Örslösa församling har varit välbesökt och bjudit på ett musikaliskt rikt varierat utbud.

Helgen inleddes med den omtyckta musikgudstjänsten ”på tröskeln till jul”, där var Silviikören från Tun och Con Futuro från Örslösa de körer som med sina röster förgyllde kvällen den fjärde advent i Tuns kyrka.

friel-julafton

Julafton i Friel

Barn- och ungdomsgrupperna hade sin terminsavslutning på självaste julaftonens morgon då drygt 50 personer hade kommit till Friels kyrka för att få vara med på samlingen runt krubban. Alla som kom fick julklapp!

Under helgen gavs många tillfällen att få höra skön sång i någon av församlingens många kyrkor. På julaftonen kunde man höra Linda Kihlén och Erika Hellströms röster under julbönen i Tranums kyrka och Con futuro på midnattsgudstjänst i Örslösa kyrka.

Juldagen inleddes med julotta i Karaby då Silviikören framförde klassiska julsånger.

På nyårsaftons eftermiddag samlades drygt 25 personer till gudstjänst i Kedums kyrka för att lyssna till Gillstadkören och be nyårsbön. På söndagen efter nyårsdagen framträdde Ann, Elin och Ida Gustavsson i Karaby. Trettondag jul firades på förmiddagen i Lavad där sånggruppen Zaffran bjöd på skön musik, dagen avslutades i Söne där Sara och Ida Nilsson framträdde med finstämda sånger för två vackra röster.

– Linda Kihlén –