Gå direkt till Nyheten (Debatt: Tänk vad lite vinter kan ställa till det!)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 17 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Tänk vad lite vinter kan ställa till det!

Publicerad Friday, 14 January 2011, 11:11 av Redaktionen

ikondebatt– Varför klagar vi, när vi egentligen har en chans att ta det lite lugnare just för att det är vinter, frågar debattören Jörgen Larsson i en artikel.

Tänk vad lite vinter kan ställa till det!

En vinter innehåller så mycket mer än bara snö, halka och kyla! Den innehåller en massa klagomål som är fullständigt irrelevanta.

Och vi lär oss aldrig!

Vi lever i ett land som p g a. sitt läge under ett antal månader har vinter med allt vad det kan innebära vad gäller påfrestningar.
Vi vet att det alltid vid ungefär samma tid på året inträffar och aldrig är vi beredda!
En svensk vinter borde vara massa snö som hamnar på rätt ställe direkt och ligger kvar trotts att det är ca 20 grader varmt.
Vi klagar för att det plogas för tidigt så man väcks. Vi klagar för att det inte plogas utan att tänka på att man kanske inte hunnit till just de gatorvägar vi precis åkt.
Vi klagar på att det inte sandas.
Vi klagar på att det saltas.
Vi klagar för att all service kommer för sent p g a vinterns vedermödor.
Vi skäller på snöröjare som verkligen gör så bra det går.
Vi skäller för att soporna inte hämtas trotts att vi själva inte skottat fram tunnan.
Vi klagar på posten och tidningsbuden.

Vi glömmer så fort! Vi lever i ett vinterland. Men i år är det, säger experterna, ett extremväder. Ett extremväder är väl ett annat ord för naturkatastrof?

Vi förfäras nu över att en del städer i Australien ligger under vatten.
Vi uppmärksammar jordbävningsoffren i Haiti på ettårsdagen av den fruktansvärda jordbävningen. Fortfarande är tsunamin 2004 ett öppet sår. Och detta är händelser som man med rätta skall förfasas över. Dessa händelser har kostat så ofantligt många människor livet.

Sedan drabbas vi av extremväder i några månader. En händelse som egentligen bara drar ner vårt uppskruvade tempo en del. Ger oss möjlighet att ta det lite lugnt.

Och då har vi glömt allt!
Då sätter vi på svenskt maner igång och klagar på allt, precis allt!

Jag är inte bättre själv. Jag har säkert klagat massor i vinter. Men om man tänker efter, hur bra har vi det inte egentligen?

Och hur kan man klaga på situationen som grundar sig i ett extremväder?
Ett extremväder som vi, tack och lov, inte rår på!

Hur är vi funtade och varför blir det så här?

Till Er som har att hantera extremvinterns alla problem vill jag bara tacka för ett bra arbete utifrån de förhållanden som gäller!

Jörgen Larsson
Oberoende Liberal

4 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jurgensfear
Gäst
Jurgensfear
14 January, 2011 11:47

Tack ska du ha Jörgen.från en som verkligen aldrig hunnit gnälla över den lilla snö som fallit,Råkar leva med en sådan fantastisk varelse som inte heller tycker att vintern e något problem man skulle kunna tro att ni vore släkt,, Jag e inte bitter bara förberedd lämnar aldrig hemmet utan fullständig bärgnings utrustning å över levnands kit för eventuella räddnings aktioner..men ni positiva snö människor å bloggare gör oss andra runt er en tjänst stanna inne å blogga ,, så kanske vi andra hinner njuta av vinterns lugn eller vad du kallade det.

Glannman
Gäst
Glannman
14 January, 2011 02:56

Ja det är intressant det där, för alla vet ju om hur mycket vi svenskar klagar, speciellt vi själva, men ändå så går det knappt en mening utan att någon negativt har halkat in… Kanske bara att acceptera, precis som vädret :)

mvh // Johannes, som älskar vintern men klagar nog lika mycket för det :)

Watchingeye
Gäst
Watchingeye
14 January, 2011 02:59

Detta är en klockrent skriven artikel, Jörgen! Jag bara satt och log med hela ansiktet då jag läste……precis så är vi svenskar…..aldrig speciellt nöjda…vi hittar alltid en hög med I-landsbekymmer att oja oss över….istället för att gilla läget!
Jag är nog inte ett dugg bättre själv, men med denna påminnelse ska jag bättra mig och kanske bistå med lite medel till de verkligt utsatta istället…..!!

Passar på att önska Er alla en härlig helg med allt som vintervädret för med sig………. i positiv bemärkelse!!

argamormor
Gäst
argamormor
14 January, 2011 06:32

TIPS ; Ta raggsockorna UTANPÅ skorna så ni inte halkar och gläd er åt den snö som gör tillvaron ljusare!!!!!!!