Gå direkt till Nyheten (Öppnar för storsatsning på hästsport i Lidköping)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Öppnar för storsatsning på hästsport i Lidköping

Publicerad Friday, 14 January 2011, 14:10 av Björn Smitterberg

Kommunstyrelsens arbetsutskott kommer nästa vecka att diskutera ett borgensåtagande som innebär att Lidköpings Ridklubb skall kunna låna nära 25 miljoner kronor för att utveckla sin anläggning. Kommen går i borgen och enligt förslagete skall kommunen i fortsättningen bistå med 1,4 miljoner kronor i stöd årligen till klubben.

Det är i nästa vecka som ärendet hamnar på politikernas bord. Tidigare har Kultur- och fritidsnämnden diskuterat saken men summornas storlek gör att ärendet måste avgöras av kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

Totalt räknar LRK med att investera 25,2 miljoner kronor i sin anläggning. Det handlar om nyhtt stall och nytt ridhus. I dag bedrivs verksamheten med dispens från Ridsportförbundet på grund av att alla säkerhetskrav som i dag ställs inte uppfylls i LRK-anläggningen. Dessutom vill klubben göra en satsning på ridning som handikappsport.

I förslaget som kommunstyrelsens politiker ska diskutera nästa vecka finns det önskemål om att utarbeta någon form av policy som ska användas när föreningar söker stöd.

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
laglydigast
Gäst
laglydigast
14 January, 2011 02:53

hoppas bara det inte blir allt för dyrt att fortsätta rida därsen bara =)

millabus
Gäst
millabus
14 January, 2011 04:46

Äntligen!!!

Guest
Gäst
Guest
14 January, 2011 05:43

Ja det vore väl stor jävla skam annars, det satsas ju miljoner på bandy!!