Gå direkt till Nyheten (Graffiti inleder Konstens År i Lidköping)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Graffiti inleder Konstens År i Lidköping

Publicerad Tuesday, 18 January 2011, 16:20 av Björn Smitterberg

konstyerlogo_800pxI morgon onsdag gästas Sockerbrukets Ungdomsverksamhet av konstnären Carolina Falkholt som kommer att hålla en föreläsning kring graffiti. Carolina Falkholt har under lång tid arbetat med projektet Grafitta, där hon undersöker de ändlösa kreativa möjligheterna i det offentliga rummet. Ett spännande ämne med tanke på Konstens år 2011, där stadens uterum ska smyckas med permanent utomhuskonst och temporära verk som kommer att skapa en upplevelserik konstvandring i Lidköpings stad.

Carolina Falkholt finns till vardags i Göteborg där hon är verksam som konstnär och musiker. Här i Lidköping är hon kanske mest känd för sitt projekt Graffiti Mariestad, som förverkligades under sommaren 2010, då en enorm silobyggnad förvandlades till ett blomstrande konstverk.

Tidigare har Carolina Falkholt bland annat deltagit i samlingsutställningen Andra Världar som visades på Skövde konsthall och Mjellby konstmuseum. Där arbetade konstnärerna i olika tekniker med temat drömmar, utopier och alternativa upplevelser av verkligheten. För närvarande deltar hon i utställningen Dödslack tillsammans med Erland Brand och NUG som visas på Kungliga Konstakademien i Stockholm. Senare i sommar kommer hon att presenteras i en soloutställning i Stenasalen på Göteborgs konstmuseum.

grafitti_110118

Carolina Falkholt föreläsning om graffiti hålls vid Sockerbrukets Ungdomsverksamhet, våning 3 (Tornadon) och har fritt inräde. Den hålls onsdag kväll med start klockan 19.

– Mattias Pettersson –