Gå direkt till Nyheten (Hanna Sundblad skriver och sjunger om sitt liv)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hanna Sundblad skriver och sjunger om sitt liv

Publicerad Wednesday, 19 January 2011, 11:25 av Björn Smitterberg

hannasundbladskiva – Det är livet just nu som återfinns i texterna till min senaste skiva, säger Hanna Sundblad.
För många i Lidköping är Hanna Sundblad mest känd som en av Vänermuseets producenter av kunskap och nöjen. Hanna Sundblad är även en person som skriver låtar och framför dem.

 

– Sedan jag flyttade till Lidköping har det inte blivit så många framträdanden. Jag bodde tidigare i Eksjö i flera år och uppträdde mycket i olika konstellationer efter att ha gått på Nordiska Visskolan i Kungälv. De tidigaste rötterna finns i Emtunga.

 

Om du går nu… är den första låten på nya skivan som heter Mellan diskbänk och stjärnglans. Den kommer under torsdagen att prövas som utmanare i Radio Skaraborgs låtlista, och med framgång i den listan kan det sedan bära vidare. Framgången är beroende av lyssnarnas röster.

 

Det blir Hanna Sundblads tredje skiva.

 

– Jag har varit barnledig en tid och har på lediga stunder återupptagit låtskrivandet. Det är något jag behöver, jag mår bra av det vid sidan av att vara mamma och arbeta på Vänermuseet.

 

– Det är låtar som handlar om var jag är i livet.

 

Till Vänermuseet återvänder Hanna Sundblad efter mammaledighet i sommar. När museet förra året invigde sin nya basutställning sjöng Hanna Sundblad en specialskriven låt om Vänern. Den är med som en av nio låtar på nya skivan.

 

– Lite udda jämfört med de andra, men jag gillar den i alla fall. Jag tog i höstas kontakt med Mikael Ellgren vid Lido Music och i oktober gick jag in i hans studio och började spela in mina låtar som nu blivit en CD.

 

2002 kom skivan Min dag & Min natt – även den med egna låtar, och 1994 kom Livslust.

 

Den som vill veta mer om Hanna Sundblad kan besöka hennes hemsida – klicka här.