Gå direkt till Nyheten (Stråkig helg i Lidköping)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Stråkig helg i Lidköping

Publicerad Saturday, 22 January 2011, 15:10 av Björn Smitterberg

straakhelgc-110122Det blir mäktig musik när 40 stråkmusiker samlas med sina instrument. I dag avslutas en träff i Kylanderskolan i Lidköping där Musikskolan samlat violinister av olika slag till en träff – deltagarna kommer från Lidköping, Essunga och Götene musikskolor.
Bilderna är klickbara till större format.

– Vi gör så här ibland för att det skall bli ett litet avbrott i allt det vanliga spelandet, säger Anne-Marie Schön, näranog legendarisk musikutbildare vid Lidköping musikskola.

straakhelgb-110112

Det började redan på fredagskvällen och man har spelat i hel grupp men även i form av en kvartett med ett eget program. Som avslutning får alla sååela, och vid 16-tiden anländer även Sagabond – det är ett stråkband med äldre musiker där flera av dem börjat sin musikaliska karriär just på musikskolan i Lidköping. Det är alltså vuxna som träffats och bildat ett band för att spela olika slags musik på stråkinstrument.

straakhelga-110122