Gå direkt till Nyheten (Johan Larsson fyra i Portugal)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Johan Larsson fyra i Portugal

Publicerad Tuesday, 17 May 2011, 15:52 av Redaktionen

Helgens andra deltävling i Rallycross EM avgjordes i Portugal och Montalegre. Det var en revanschsugen Johan Larsson, efter tiondeplatsen i EM-premiären två veckor tidigare.

Bilden är klickbar till större format. Foto: Rallycrossworld.com

Johan Larsson sparade inte på krutet, utan noterade direkt den snabbaste tiden på både träningen och tidskvalet, och följde upp det med en andraplats i lördagens första kvalomgång. En bra första dag som Johan var nöjd med:

– Skönt att vara med där framme. Jag hade snabbast varvtid idag, så nu laddar vi för i morgon.

Söndagen fortsatte i samma spår. Några små misstag gjorde att Johan missade Pole Position, men kvalificerade sig till andra startruta, i första ledet till A-finalen.

– Nu är det full attack! Vi går för vinst!, sade Johan Larsson innan finalen.

Johan Larsson var bra med i starten och dök direkt in på Jokervarvet, för att sedan ta upp jakten. Ett bra utgångsläge, tätt efter den senare vinnaren, Andreas Bakkerud. Tyvärr blev det lite trångt när märkeskollegan från Norge, Daniel Holten klämde sig förbi efter rakan.

– En klockren omkörning av Daniel, inget att säga om det. Tyvärr stötte vi ihop lite och min stötfångare gick sönder. Sen började bilen att gå varm, berättar Johan Larsson.

Trots varmgången på motorn körde Johan in på en fjärdeplats och fick med sig tretton nya EM-poäng. Dock en aning besviken.

– Det är smågrejer som avgör när det är så tätt som det är i klassen. Vi är bland de snabbaste, och ofta snabbast. Nästa helg är det pallen som gäller, avslutar Johan Larsson. 

Säsongens tredje deltävling körs alltså redan till helgen, i franska Essay.

Johan Larsson kör en Citrôën C2, han kör för Götene MK och ingår i Teamet Kenneth Hansen.