Gå direkt till Nyheten (Företagare: Fortsätt bygg om centrala Lidköping/
”Satsa mer på cyklisterna!”)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Företagare: Fortsätt bygg om centrala Lidköping/
”Satsa mer på cyklisterna!”

Publicerad Tuesday, 28 June 2011, 15:24 av Björn Smitterberg

Företagare i Samverkansgruppen i Lidköping har informerat kommunstyrelsens arbetsutskott och samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott att de vill se en fortsatt ombyggnad av gatorna i centrala Lidköping. Närmast vill man bygga om västra sidan av Nya Stadens torg, Mellbygatan och Sveagatan.

Samverkansgruppen är ett organ där handlare, fastighetsägare och andra företagare ingår, liksom representanter för kommunen.

Vid ett möte i början av juni fastställdes en slags önskelista och här finns önskemål om att fler gator skall byggas om liksom tidigare Stenportsgatan och Torggatan.

– Västra delen av torgets och Mellbygatans B-karaktär måste bort, sägs bl a.

Ombyggnaden av Stenportsgatan betalas till större delen av kommunen men även företagare och fastighetsägare är med. Några sådana avtal finns inte med företagare på andra gator – åtminstone inte än.

Ombyggnaden av Stenportsgatan kommer att stoppas i korsningen vid gamla Försäkringskassan. Här skall ju gamla Försäkringskassan byggas om och byggas ut i gatan med fyra meter. Därför avvaktar man med ombyggnaden av Stenportsgatan här. I stället sker ombyggnad från Sevillagatans korsning med Stenportsgatan och mot öster efter semestern.

I en handlingsplan antagen i april finns förutom gatuombyggnader även en satsning på cyklister med. Men det framgår inte något närmare vad Samverkansgruppen menar att satsningen skall utmynna i.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
AnPet
Gäst
AnPet
28 June, 2011 06:10

Tänk så snyggt det skulle bli om Mellbygatan fick samma design som Torggatan! Sen kan man ju börja med att huta åt fastighetsägarna vid torgets västra sida  (jag antar att det är den sidan där bl a apoteket ligger) så att de sköter snöröjningen. I vintras var det bitvis förenat med verklig fara för liv och lem att ta sig fram där. De är kanske det man menar med B-karaktär ;-)

vickevire
Gäst
vickevire
29 June, 2011 04:34

Bra med satsning på cyklister!!! Gör även en kurs för dem så de lär sig cykla på rätt sida!!!!