Gå direkt till Nyheten (Lidköping klättrar i Gröna Bilisters ranking)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköping klättrar i Gröna Bilisters ranking

Publicerad Tuesday, 28 June 2011, 10:10 av Redaktionen

Lidköping hamnar i år på en 16:e plats i organisationen Gröna Bilisters ranking av Sveriges kommuner. Det innebär tre placeringar upp från förra årets 19:e plats och en fjärde plats bland kommunerna i Västra Götaland.

Lidköping kammar hem full pott på frågorna om krav på att köra förnybart, sparsam körning, ISA (intelligenta system för anpassning av hastighet), tjänstecyklar, samåkning och pendling, politiker som föredöme och produktion av förnybara drivmedel. Kommunen får även höga poäng när det gäller upphandling av kommunala bilar, rutiner för fordonsanvändning och tjänstebilspool. Områden där poängen inte blir lika höga är exempelvis klimatkompensation, allmänna bilpooler och avfallsrötning.
– Det är roligt att vi klättrar och att vårt arbete ger resultat. Fordon och transporter är viktiga områden med stor miljöpåverkan. En sådan här undersökning är ett kvitto på att vi är på rätt väg, men visar också inom vilka områden vi behöver arbeta vidare. Den största förändringen sedan förra året är att vi nu har en anläggning som producerar biogas i Lidköping, säger Yvonne Träff, miljöstrateg på Lidköpings kommun.

Pressmeddelande