Gå direkt till Nyheten (“Inget tyder på uppsägning av Terasscafeet!”)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

“Inget tyder på uppsägning av Terasscafeet!”

Publicerad Wednesday, 29 June 2011, 11:24 av Björn Smitterberg

Läsare har de senaste veckorna undrat över avtalet mellan Lidköpings Kommun och Rådhuskonditoriet AB om Terasscafeet vid Stadsträdgården. Sedan åtskilliga år, kanske 50, har Rådhuset drivit verksamheten och även stått för en del av tillbyggnaden.

Avtalet löper med fem år i taget och förlängs automatiskt om ingen part säger upp det. I morgon 30 juni är sista dagen för någon av parterna att säga upp avtalet om det inte skall förlängas till 1 april 2017. Nuvarande avtalstid upphör 31 mars nästa år men det är nio månaders uppsägsningstid – normalt för lokaler.

– Jag har inga indikationer på att vi från kommunens sida skulle säga upp avtalet, säger Ann-Sofie Håkansson, t f chef för enheten Intern Service vid Lidköpings kommun. Jag har heller inte hört något från hyresgästen.

Cafeet är i sommar stängt, då Kjell Karlsson vid Rådhuskonditoriet för Lidköpingsnytt förra veckan berättade att man skall göra om för att kunna servera en del måltider – men det arbetet har försenats. Kjell Karlsson sa också att lokalen inte skulle öppnas i sommar.

Läsare har ifrågasatt om inte sommarstängningen är underlag för uppsägning av avtalet – men så är det inte. Rådhuskonditoriet bestämmer själv om öppettiderna. Vad gäller årshyran så omförhandlades den för fem år sedan och räknas upp med årligt index.