Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Lustkusten – en hägring?)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Lustkusten – en hägring?

Publicerad Friday, 01 July 2011, 08:00 av Björn Smitterberg

Kan du slå dank? Alltså, på allvar koppla av under semestern? Det berättas i flera medier om människor som egentligen inte kopplar av under semestern, utan fortsätter att arbeta. Man gör det bara på ett annat sätt. Huvudet lever vidare i arbetet trots avspänd miljö. Semestern är egentligen bara en hägring.

Men – är det verkligen tänkbart att koppla bort allt?
Kan man tänka sig en sysselsättning som ger hjärnan tid att susa iväg i fantasier utan anknytning till verkligheten?

Redaktören har själv inte svårt, och många vet från början att redaktören är bakom flötet. Redaktören har faktiskt förmågan att koppla bort jobbet, det räcker att gå hem. Eller att ta en promenad längs Lustkusten, det är mycket avkopplande. Jag vill inte påstå att jag kommer hem med en ny hjärna, men det är inte långt därifrån.

Förresten finns det läsare som tycker att redaktören borde skaffa ny hjärna. Det händer ganska ofta att redaktören får ägna sig åt att stryka kommentarer och insändare. En del går nämligen ganska hårdhänt fram med sina medmänniskor – och gör det helst under signatur. Men då är det kört, åtminstone i Lidköpingsnytt. Lite respekt får man allt visa – oavsett storleken på redaktörens hjärna.

Problemet är bara att nästan alla som blir refuserade tycker att just i deras fall är strykningen fel, och ifrågasätter redaktörens IQ. Redaktörens intelligens är – enligt visssa – som en lyktstolpes – antingen lyser det eller också är det mörkt.

I tisdags tog sig redaktören till sommartorpet, med motiveringen ”numer kan man jobba från fritidshuset” som man ju ser i reklam överallt.

Tji, mobil anknytning räcker inte till vid torpet för att kunna få fart på internet. Dessutom var det 33 grader under parasollet. Tillräckligt för att inta en favoritställning i skuggan i en skön fåtölj. Tala om att koppla av snabbt. Det kan vara skönt att nätet inte funkar, man kan slå dank i stället.

Redaktören märker sommarvärmen på ett annat sätt. När vår- och sommarsolen tar sig fram mellan molntapparna minskar läsandet av Lidköpingsnytt. Det är inget redaktören klagar på, utan anser att det är ett hälsotecken. Läsarna kommer tillbaka när regnet kommer. ”Efter sol kommer regn” som vi säger i branschen… Ändå var det förvånande många som läste Lidköpingsnytt i juni – allra mest under dygnen vid studenten.

Slutligen kan redaktören rapportera om den kaliforniska staden Chico. Det är en av de städer i USA som växer snabbast.

Staden är inte minst känd för sina lokala ordningsregler. Här finns bl a förbud mot kärnvapen. Den som spränger en atombomb inom kommunen kan få böta 600 dollar.

Det får bli veckans historia – och samtidigt får kommunen apelsinpriset för att ha lyckats bättre i miljöarbetet än förra året (enligt tidningen Miljöaktuellt).

God helg. Trevlig semester tillönskas alla som nu försvinner ut från arbetsplatserna.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Guest
Gäst
Guest
1 July, 2011 08:39

En honnör till Redaktören som livfullt såg till att avtalet på Terasscafét blev  uppsagt.