Gå direkt till Nyheten (Kyrkan ordnar sommarkväll i Stadsträdgården)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kyrkan ordnar sommarkväll i Stadsträdgården

Publicerad Friday, 01 July 2011, 11:22 av Redaktionen

På söndag arrangerar Lidköpings församling ”Kyrkans sommarkväll i Stadsträdgården.”  I år är temat  ”Oh happy day” då Con Brio gospel medverkar.

Förra året var första gången som denna form av samling genomfördes och det fick ett stort gensvar. Då medverkade Jimmy Paulsson och Anders Djup med Ted Gärdestads sånger om kärleken och livet. Musiken blandades då med tankar och reflektioner om livet och tron.  Ett liknande upplägg blir det även i år.

Con Brio gospel är en blandad kör med 40 aktiva medlemmar. Det är ett härligt gäng glada sångare med gott gung. Repertoaren är blandad men i huvudsak sjunger man gospelmusik från de svarta kyrkorna i USA. Körledare är Carl-Magnus Malmesved, som lett kören sedan starten 1993. Kören tillhör Svenska kyrkan i Sunnersbergs församling.  Komminster Anders Kjellqvist är den präst som leder kvällen.

Denna form av gudstjänst och samling är ett svar på det önskemål som kom fram i den stora enkätundersökningen som Lidköpings församling genomförde, där ett starkt önskemål var att kyrkan mer skulle ha gudstjänster och samlingar ute och på gator och torg.