Gå direkt till Nyheten (Ny karta för eko-turister)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ny karta för eko-turister

Publicerad Friday, 01 July 2011, 11:18 av Redaktionen

Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle utvecklas till att bli Sveriges första ekoturismdestination. Intresset för ekoturism ökar och Biosfärområdet har verkligen potential att locka ännu fler resenärer som vill paddla, vandra eller cykla. Besökare kan anlända med tåget.

Nu i sommar finns ambassadörer, guider och ekoturismföretag som inspirerar till natur-upplevelser.

Skylten vid resecentrum i Lidköping vänder sig till alla som gästar Lidköping och visar bl.a. ett urval av platser väl värda ett besök. Den vill uppmuntra besökare till att resa kollektivt och undersöka närområdets natur genom att vara i den. Den visar även den planerade cykel- och vandringsleden mellan Lidköping och Mariestad. Liknande information vid Hällekis station och i Mariestad. 

Biosfärområde är ett modellområde för hållbar utveckling såväl ekonomisk, ekologisk som social. Vänerskärgården med Kinnekulle har för tillfället följande satsningsområden; ekoturism, fiske och socialt entreprenörskap.

– Pressmeddelande

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Guest
Gäst
Guest
2 July, 2011 04:07

Hoppas nu bara att det inte stannar med en skylt vid Resecentrum, utan att det oxå kommer hela landet till kännedom via andra turist- & resecentra m.m.

För att “utbilda” oss boende inom hela biosfärområdet borde berörda kommuner dela ut s.k. samhällsinformation till oss alla så att även vi blir representanter för vårt nya biosfärområde…

Många av oss vill säkert redan nu komma ut och upptäcka allt som finns där ute !!