Gå direkt till Nyheten (Oppositionen vill diskutera konstgjorda stranden)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Oppositionen vill diskutera konstgjorda stranden

Publicerad Monday, 04 July 2011, 16:16 av Redaktionen

– Strandlinjen är viktig för områdets konkurrenskraft och bör diskuteras brett politiskt. Så har såvitt jag känner till inte skett, säger oppositionsrådet Bertil Jonsson i en kommentar till uppgifterna om att förslaget till konstgjord strand vid Hamnstaden måste krympas. 

– Men så har det ju också blivit en socialdemokratisk tradition i Lidköping att inte ta vara på de unika värden vårt geografiska läge ger. Och eftersom man har ett så högt kostnadsläge i verksamheten så har man inte råd med produktiva investeringar, fortsätter Bertil Jonsson.

Det var i NLT i dag som kommunalrådet Kjell Hedvall (S) uttalade att den planerade konstgjorda stranden vid Hamnstaden måste krympas av ekonomiska skäl. Det finns dessutom sedan tidigare kända problem med att få stranden att ligga kvar och inte spolas bort.

Bertil Jonsson (M) ifrågasätter varför inte en så viktig detalj som den konstgjorda stranden blivit föremål för politisk prövning.

– Hamnstaden är Lidköpings hittills mest intressanta och också mest utvecklingsbara objekt. Det är oerhört viktigt att lösningen blir bra och att arbetet sker i takt. Det är därför med förvåning jag tar del av uttalandena från Kjell Hedvall.

4 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
demisec
Gäst
demisec
4 July, 2011 10:25

Det börjar med att den planerade stranden stoppas av ekonomiska skäl. Senare när marken öster om reningsverket och området vid cisternerna skall saneras kommer vi att få höra samma argument. Detta är kommunen redan väl medveten om och därför har man valt att starta etapp ett på de grönområden som finns nära småbåtshamnen. Någon etapp två kommer vi aldrig att få uppleva, kostnaderna för att sanera områdena kommer att bli för höga. Det enda som vi kommer att få uppleva är förstörda rekreationsområden för Lidköpings invånare.

Agust Vråk
Gäst
Agust Vråk
5 July, 2011 07:56

Visst är den otrevlig den där ekonomiska verkligheten? Det var ju så lätt att sitta i kommunhuset och lova saker…

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
5 July, 2011 02:19

Och Moderaternas förslag är som vanligt att sänka skatten för att få ihop till stranden eller?

Funderar
Gäst
Funderar
6 July, 2011 01:38

Sluta flumma och räkna på vad det kostar istället… Jag tycker personligen att det är bättre att satsa på ett riktigt badhus, förslagsvis brevid vänermuseet/utebadet… Det lyfter området mer och är mer användbart än en konstgjort badstrand som kan användas max 2 mån/år (om vädret tillåter)… Vakna upp och var med i verkligheten…