Gå direkt till Nyheten (Pole position och seger för Timmy Hansen på Hungaroring)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Pole position och seger för Timmy Hansen på Hungaroring

Publicerad Monday, 04 July 2011, 14:16 av Redaktionen

Timmy Hansen tog en suverän seger i Formel Renault Eurocup när han från pole position ledde loppet från start till mål på Hungaroring vid Budapest i Ungern. Han var mycket glad på presskonferensen efteråt.

– Så otroligt underbart, jublar Timmy Hansen!

– Min största seger i racingen hittills. Det var en skön känsla när jag i ledning hittade mitt tempo och började öka avståndet bakåt.

Timmy Hansen sprang ut till prisceremonin efter loppet.
Bilden är klickbar till större format.

Timmy Hansen hade jobbat upp en lucka på 1,8 sekunder ner till tvåan Robin Frijns och ledningen såg relativt trygg ut när tre varv av de 15 återstod. Då började det regna.

– Sista varvet var en mardröm, säger Timmy Hansen. Slitna slicks i regnet gjorde att jag var orolig att köra av, men tack vare bland annat träningen i FIA Institute Academy klarade jag situationen mycket bra. Jag till och med utökade ledningen.

Timmy Hansen satte även bästa varvtid, med i sammanhanget, hela tre tiondelar. Dagens framgång var ett styrkebesked från den unge Hansen som var trea på Nurburgring för två veckor sedan. Timmy Hansen, som har varit med i toppen flera gånger lyckades nu plocka ihop alla delar och förvalta det till en efterlängtad seger 

Han ligger fortfarande femma i serien men tog ett steg närmare ledande Robin Frijns, Carlos Sainz Jr och Daniil Kvyat.

Timmy Hansens seger måste ha inspirerat pappa Kenneth Hansen ordentligt, för efter glädjebeskedet fick han ännu mer fart i sin nya Citroen DS3 och vann först B-finalen och på ren vilja fortsatte han framfarten och blev tvåa i A-finalen på Rallycross-EM i Höljes.

Nästa tävling i Formel Renault Eurocup 2,0 går på Silverstone 19-21 augusti.

– Susann Hansen