Gå direkt till Nyheten (Stort boule-möte i Lidköping i helgen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Stort boule-möte i Lidköping i helgen

Publicerad Monday, 04 July 2011, 18:38 av Redaktionen

På söndagen arrangerade Lidköpings bouleklubb ett seriespelssammandrag i boule, en i Sverige ganska stor sport med över 10.000 licensierade spelare i alla åldrar.

Seriespel anordnas varje år i ett spelsystem som innefattar elitserie som högsta division, ner till spel  i distriktsserier för de lägre divisionerna. Seriespel är uppdelat i allsvenskt seriespel för juniorer, öppen klass (alla åldrar blandat) och för veteraner (över 55 år).

Bilderna är klickbara till större format.

Seriespel anordnas i så kallade sammandrag där klubblag under en helg samlas och spelar ett visst antal ”matcher” mot sina motståndarklubbar i samma division. En sammandragshelg innebär oftast att det spelas matcher/klubbmöten i ett flertal olika divisioner på samma spelområde.

Just i detta fallet rörde det sig om spel i distriktets veteranserie, div 2 t.o.m. div 5, som samlade 24 klubblag á 6 spelare/klubblag + ett antal ”avbytare” i de flesta lagen.

Spelområdet var en grusparkering som hade lånats för detta ändamål, nere på Sockerbruksgatan i centrala Lidköping, i anslutning till Boulehallen.

Detta var det första av två sammandrag för de berörda divisionerna under den här säsongen. Efter att alla dagens matcher spelats ser det ut som att resultaten ger en tabell som innebär att nästa sammandrag kan bli riktigt spännande i striden om uppflyttning till högre division, denna tendens är likvärdig i alla divisionerna.

Det verkar som att det är många lag som kommer att utnyttja sommaruppehållet till att vässa formen inför nästa sammandrag i augusti.

– Lars Sjöström, Lidköpings Bouleklubb.

8 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
ZERO_NR_8
Gäst
ZERO_NR_8
5 July, 2011 06:43

Vad trevligt det är väl bara synd att kommunen inte byggt en boulehall där man kan spela denna idrott

tolle1
Gäst
tolle1
5 July, 2011 08:19

Det finns redan en boulehall.Ligger på Sockerbruksgatan 3.

ZERO_NR_8
Gäst
ZERO_NR_8
6 July, 2011 07:18

tolle1: Vad har kommunen med den att göra, du menar väl inte att det är kommunen som ställt upp och byggt eller jobbat med den. Jag kanske vet mindre än du, så upplys mig om jag har fel.

Gert Svensson
Gäst
Gert Svensson
6 July, 2011 03:23
Svarar  ZERO_NR_8

Hur menar du?
Räcker det inte med att det finns en boulehall eller måste kommunen bygga och ansvara en OCKSÅ för att du ska vara nöjd?

tolle1
Gäst
tolle1
7 July, 2011 08:39
Svarar  ZERO_NR_8

Har det någon betydelse om kommunen har byggt den eller inte?Vi har en hall i alla fall och det är många som hjälpt till och jobbat ideellt för att få den.Du är välkommen ner och spela.Fast nu är det inget inomhusspel.Spelar ute just nu.Håller till i Stadtsparken.

ZERO_NR_8
Gäst
ZERO_NR_8
7 July, 2011 05:01
Svarar  tolle1

Jag har förstått att det är dyrt att spela inne eftersom det inte är samma villkor som andra föreningar har i Lidköping. Vilken dag kan man gå ner och vem skall man fråga efter vid prov

ZERO_NR_8
Gäst
ZERO_NR_8
6 July, 2011 07:00

Jag menar att vad har kommun gjort för de äldre som spelar boule och som har betalt skatt hela tiden. Du menar att “ansvara” som nästa alla andra sporter i Lidköping. Det är väl kommunen som ansvarar för det mesta inom idrott. Arenan där Villa och andra spelar, idrottens hus osv. . 

tolle1
Gäst
tolle1
7 July, 2011 08:48
Svarar  ZERO_NR_8

Vad kommunen gjort för de äldre som spelar boule har jag ingen större vetskap om.Jag vill påpeka det att det är inte bara äldre som spelar boule.Det finns yngre också.