Gå direkt till Nyheten (XL-tvätten köper loss sina lokaler)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

XL-tvätten köper loss sina lokaler

Publicerad Monday, 04 July 2011, 14:24 av Redaktionen

XL-tvätten i Lidköping startade 2005 och utför in- och utvändig processtvätt av fordon som opererar på den nationella och internationella marknaden. Anläggningen på Kartåsens industri område byggdes i samarbete med Lidköpings Näringslivsfastigheter AB i ett gemensamt ägt fastighetsbolag. XL-tvätten förvärvar nu samtliga aktier i fastighetsbolaget av Näringslivsfastigheter.

Med en toppmodern anläggning och den senaste tekniken kan XL-Tvätten uppfylla alla gällande miljökrav enligt de senaste EU-direktiven. Anläggningen består av två sektioner, en för utvändig tvätt och en för invändig tvätt av tankar.
Förutom lastbilar och tank/bulkbilar tvättas också t.ex. båtar, husbilar och husvagnar.
Det senaste tillskottet är en miljövänlig Gör-Det-Själv-Tvätt för personbilar.

– XL-tvätten har haft en stadig utveckling sedan starten för drygt fem år sedan, och vi känner oss nu mogna att själva äga fastigheten, säger bolagets VD Esse Karlsson.

– När vi inledde samarbetet med Näringslivsfastigheter fanns ett uttalat mål att köpa alla aktier i fastighetsbolaget. Vi fullföljer nu den planen och tackar för ett gott samarbete med Näringslivsfastigheter .

– Vi är för vår del mycket nöjda med projektet, vi har medverkat till en för regionen unik miljövänlig tvättanläggning för tunga fordon som har skapat nya arbetstillfällen, och vi har fått bra avkastning på våra insatta pengar, säger Näringslivsfastigheters VD Anders Djup.