Gå direkt till Nyheten (Jazz’t in Case till Otterstads kyrka onsdag kväll)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Jazz’t in Case till Otterstads kyrka onsdag kväll

Publicerad Tuesday, 05 July 2011, 11:49 av Redaktionen

Musik i sommarkväll i Sunnersbergs församling tjuvstartade på midsommarafton i Otterstads kyrka. De 310 personer som kom kunde sitta ner i midsommarkvällen och njuta av Hannah Holgerssons underbara röst i många välkända kärleks- och sommarsånger. Hon ackompanjerades mycket skickligt på flygeln av Joakim Holgersson. En härlig inledning på sommarmusiken.

Denna onsdag – den 6 juli klockan 20 – fortsätter Musik i sommarkväll, som i år bara är förlagd till Otterstads kyrka på onsdagar under juli och augusti, med gruppen Jazz’t in Case.

I nuvarande sättning har gruppen funnits sedan 1996 och bildades i samband med Lidköpings 550-årsjubileum där den medverkade i samband med invigningen.

Gruppen har en bred repertoar och spelar alltifrån jazzstandards till mer moderna låtar vilket också avspeglas i de engagemang den medverkar och knyts till. Vid kyrkokonserter hämtas repertoaren ur den sakrala jazzen.

Hösten 1996 gav Jazz´t In Case, som första jazzgrupp, en konsert i Skara Domkyrka, vilket var en uppskattad konsert. Gruppen har sedan dess gett konserter i ett flertal kyrkor runt om i länet.

Jazz´t In Case har även samarbetat med ett flertal kända jazzartister som t.ex. Svante Turesson, Sonja Hedenbratt, Clas Jansson, Putte Wickman för att nämna några. Jazz´t In Case består av fem stycken rutinerade musiker alla med anknytning till Lidköping med omnejd.

Mikael Dalemo:
Utbildad musiklärare/improvisationspedagog vid musikhögskolan i Göteborg. Arbetar på musikgymnasiet vid De la Gardieskolan i Lidköping. Frilansar som musiker och arrangör.

Gunilla Enggren:
Utbildad musikhandledare i Härnösand. Arbetar i Sigfridkyrkan i Lidköping samt frilansar som sångerska vid såväl kyrkliga förrättningar som i profana sammanhang.

Peter Ström:
Basist i Vadsbo Big band samt i Skövde storband. Frilansar som musiker i olika sammanhang.

Jan Lindberg:
Utbildad musiklärare vid musikhögskolan i Örebro. Arbetar som piano/ensemblepedagog på musikgymnasiet vid De la Gardieskolan i Lidköping. Frilansande musiker.

Peter Björklund:
som i vanliga fall spelar slagverk i gruppen är inte med denna kväll utan istället för vi lyssna till Bengan Andersson på slagverk. Bengan arbetar som slagverkslärare på Music and production i Skara.

Kvällens aftonbön leds av komminister Cecilia Gunnarsson. Det är fri entré och en kollekt tas upp till församlingens missionsprojekt i Tanzania.