Gå direkt till Nyheten (På fredag startar FolkFesten i Folkparken)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

På fredag startar FolkFesten i Folkparken

Publicerad Tuesday, 05 July 2011, 15:37 av Björn Smitterberg

Räkna med sena kvällar i Folkets Park i Lidköping – för på fredag startar Lidköpingsbandet Eileen sin folkfest igen. Nu är det tradition, och det blir en fest med en rad band som alla har hög kvalitét.
Den här folkfesten är till för de musiker och åhörare som gillar folkmusik i lite upphottad version. Många har ju hört Eileen stampa igång publiken vid Lidköpingsscener. De gästande banden nu är inte sämre.

Danska Afenginn är bandet som avslutar Folkfesten sent på lördag kväll. Det bandet är väl känt i kretsarna kring den moderna folkmusiken. Cáirdeas är ett skotskt band som kanske blir det som spelar sin musik mest traditionellt.

– Vi söker musiker och band som utvecklar folkmusiken, säger Jenny Hallström som är med och ar-rangerar FolkFest. Vi  har ett amerikanskt bluegrass-band med och det är ett bra exempel på att folkmusiken lever och utvecklas.

Lite speciellt är det band som spelar på pipor – något som nästan binder samman FolkFest med det tattoo som skall genomföras nästa år. Den äldsta militära musiken byggde på pipor och trummor – och så är det exempelvis än i Danmark.

– Vi kommer att ha ett ganska stort band som spelar på pipor – kanske 20 personer starkt. Det kom-mer att bli speciellt, säger Jenny Hallström.

FolkFesten kommer att utnyttja hela Folkets Park – alltså båda scenerna. Det blir också möjligheter att äta – det är Rymd-Strands matsalar som står för cateringen.