Gå direkt till Nyheten (130 unga prövar segelflyg över Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

130 unga prövar segelflyg över Lidköping

Publicerad Wednesday, 06 July 2011, 07:03 av Redaktionen

På torsdag och fredag blir det mycket flyg i Lidköping.
Det är organisationen Flygvapenungdom som gästar Såtenäs, som vill prova på segelflyg och har vänt sig till Lidköpings Flygklubb för att få hjälp.

Drygt 130 ungdomar kommer göra prova-på starter i flygklubbens två tvåsitsiga segelflygplan och två motorseglare. För att hinna med tvingas klubben dock även låna Ållbergs CUB, som bogserflygplan. Den bullrar något mer än motorseglaren som normalt används och flygklubben hoppas att grannar kan ha förståelse för att det bullrar lite extra torsdag. 

På torsdag lär det bli fler starter- och landningar på Lidköpings Flygplats än vad det blir på Landvetter. Förhoppningen är att dessa ungdomar ska bli ännu mer flygintresserade när de fått prova på, de är ju potentiellt framtidens piloter både inom flygsporten, civilflyg och inom försvaret.