Gå direkt till Nyheten (Kanot EM Zagreb: – Bättre resultat än väntat för Johan)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kanot EM Zagreb: – Bättre resultat än väntat för Johan

Publicerad Friday, 08 July 2011, 10:43 av Redaktionen

Johan Lilja, 19 år från Lidköping representerade svenska landslaget i EM  U23, 19-23 år. tillsammans med sin K2 partner Rasmus Jaruta 20 år ifrån Kungälvs Kanotklubb, distansen var 500 m. Johan Lilja är väl meriterad kanotist och har haft stora framgångar både som ungdom och junior.

Johan och Rasmus har tävlat tidigare tillsammans i K2, då som juniorer. Den största internationella tävlingen var junior VM år 2009, distansen var då 1000 m, där kom de 8:a i A-finalen. Nu har vi tre år på oss att fila formen i U 23, säger Johan.
 
-Vårt första lopp på EM var försöksheatet över 500 m, här slutade vi på en 5:e plats. Detta resulterade i att vi gick vidare till en semifinal. I denna slutade vi, efter lite otur med skräp på banan,också på en 5:e plats. Detta gjorde då att vi kvalificerade oss till en finalplats i B-finalen, säger Johan Lilja.

-Vår plan i B-finalen var att gå ut mycket hårt i starten och försöka hålla en tätposition så länge som möjligt. När vi hade paddlat halva loppet så låg på 1:a-2:a i loppet, men våra krafter räckte inte riktigt till, vi blev mycket trötta och när vi hade ungefär 150 m kvar så låg vi bland de bakre i fältet. Vi fick en nytändning de sista 30-50 m i loppet och lyckades spurta förbi några båtar och slutade på en 6:e-plats. Jag måste säga att detta var helt över förväntan, innan tävlingarna hade vi inte vågat hoppas på en B-final med tanke på att vi är såpass unga, säger Johan Lilja

– Nu hoppas jag på att kunna satsa hårt tillsammans med Rasmus och träna ihop oss ännu mer inför nästa år, och då är det en A-finalplats som är målet på EM, säger Johan Lilja.

Nästa vecka är det Kanot SM i Hofors och Johan kommer naturligtvis ligga på startlinjen tillsammans med alla andra duktiga kanotister från Lidköpings kanotförening.

– Jan Fransson