Gå direkt till Nyheten (Nya mästerskap avgörs på Lidköpings Motorarena
Rekordstort startfält i SM i karting)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nya mästerskap avgörs på Lidköpings Motorarena
Rekordstort startfält i SM i karting

Publicerad Monday, 11 July 2011, 14:17 av Björn Smitterberg

På lördag blir det åter stora mästerskapstävlingar på kartingbanan i Lidköpings Motorarena. Det är svenska mästerskap som genomförs och det har kommit rekordmånga anmälningar. Under torsdag och fredag körs försöksheat och inget får hindra – för då hamnar programmet i tidsnöd.
Lidköpings Karting Klubb står för arrangemanget och har betat med det sedan i höstas. Den särskild arbetsgrupp har fördelat arbetet inom sig och Jessica Rönnerhall har varit spindeln i nätet.

I arbetsgruppen ingår även Camilla Börjeson, till vänster på bilden, och Jan Rönnerhall, till höger. I mitten är det klubbens ordförande Jens Andersson.

Samtidigt passar Bilsportförbundet på att visa upp sig – förbundet fyller 75 år. Så det blir lite extra.

– Vi hoppas få stor publik, säger Jens Andersson. Vi tar inget inträde på torsdag och fredag, och en liten till lördagens finaltävlingar.

– Vi kunde inte drömma om att så många skulle anmäla sig,  säger Jan Rönnerhall. 122 förare ställer upp i fyra olika klasser.

Även om det är svenska mästerskap som gäller – i vissa klasser kallat riksmästerskap – så finns ett stort internationellt startfält också. Bl a kommer den svenska elit som annars inte brukar ha tid att köra i Sverige.

Alla de förare som lyckas klara sig bäst under torsdagen, fredagen och lördagmorgonens B-finaler deltar i ett omfattande finalprogram som inleds 12.30 på lördag.

Lidköpingsklubbens stoltheter i tävlingarna i helgen är elvaårige Carl Börjesson och sjuttonårige Rickard Rönnerhall. Båda har kört ett par år och fått upp snabbheten. Och snabbt kommer det att gå. Båda hoppas på resultat som gör att de syns ordentligt i resultatlistorna.

Rickard Rönnerhall vann DM förra året i sin klass och ligger i år på delad första plats i DM-serien.