Gå direkt till Nyheten (Fotbollsfest med övertygande förlust)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fotbollsfest med övertygande förlust

Publicerad Monday, 11 July 2011, 21:23 av Björn Smitterberg

Ibland är den förlust med 11-0 i fotboll inte något att skämmas över. Lidköpings bästa fotbollstjejer samlade från  olika klubbar mötte ett av Sveriges bästa lag – som dessutom hade förstärkning från såväl LIF com Råda BK. Göteborg-Kopparberg vann med 11-0. Pliktskyldigt gjordes 9 mål i första halvlek när Lidköpingslaget mest tittade på.

Men så blev det andra halvlek och unga svartklädda fötter började leka mer med bollen, få iväg bättre planerade passningar som också togs emot. Det var Lidköpingslaget som var svartklädda. Göteborgarna var grönklädda och fick svettpärlor att komma fram efter hand som respekten försvann.

Fotbollslegenden Torbjörn Nilsson, som tycks leva livet med ett leende, kommenterade:

– Lidköpingstjejerna hade för stor respekt i första halvlek. I andra började det bli ett lag som spelade boll.

Det blev efter hand allt svårare för Göteborgslagets att ta ta sig förbi svartklädda Evelina Karlsson, Rackebyspelaren.
Den gröna göteborgaren är Linnea Liljegård. Göteborgarna var dock ändå snabbast i vändningarna
och snabbt på språng när de fått bollen.

I Göteborgarnas mål stod den som fick göra minst – nämligen från Lidköpings IF inlånade Matilda Haglund. Torbjörn Nilsson talade med henne i pausen. Frågan är vad en lagledare säger till sitt lag när det leder med 9-0, och en målvakt som nästan inte fått känna på bollen.

I andra halvlek fick Matilda Haglund faktiskt göra ett par räddningar.

En som gjorde flera räddningar var Lidköpingsmålvakten Linnea Palm – Matilda Haglunds lagkompis. Ibland gick en susning genom publiken när Linnea Palm sträckte sig högt över marken. Här är dock en göteborgsspelare högre än andra.

Den andra Lidköpingsspelaren som verkligen förstärkt Göteborg-Kopparberg och har en fast plats i elitlaget är Anna Ahlstrand. Hon märktes i matchen, var ofta den göteborgare som fick passningen, eller som tog bollen från sina gamla lidköpingskompisar. Det är ju just det spelet går ut på – att ha bollen själv. Anna Ahlstrand visade tydligt att hon ville ha bollen och visste att placera den hos någon annan i rätt ögonblick.

Man kan säga att Lidköpingslaget som alltså för första gången spelade tillsammans övertygade – det gjorde en övertygande förlust. Lidköping har alla möjligheter att få topplag i damfotboll. En del av Lidköpingslaget är hälften så gamla som Göteborgslagets äldsta – några så merittyngda att det blir spår i marken när de springer.

– Det är roligt att komma till sådana här platser och spela fotboll, sa Torbjörn Nilsson om Lockörns IP medan autografpennan gick varm. Det är på de här platserna som fotbollen föds.

Och visst var det fotbollsfest i kvällssolen. Kanske ordnade Lofa – Lidköpingsfotbollens gemensamma förening för alla klubba – årets match i fotboll. Ändå var det bara förmatch. Huvudmatchen stod mellan IF Heimer och Norra Härene BK. Men det är en annan historia.