Gå direkt till Nyheten (“Ny tid” väntar på Stenportsgatan)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

“Ny tid” väntar på Stenportsgatan

Publicerad Tuesday, 12 July 2011, 09:31 av Björn Smitterberg

Liljewalls Arkitektbyrå i Göteborg är en av de mest anlitade när det gäller Lidköpingsmiljöer. Liljewalls står nu tillsammans med fastighetsägaren av kvarteret Herakles inför ombyggnaden av gamla Försäkringskassan på Stenportsgatan.

– Tillsammans med den nya fastighetsägaren har vi genomfört en anbudstävling om biblioteket och fått uppdraget att arbeta med hela den cirka 5.000 kvm stora byggnaden, från plan till inredning, skriver arkitekterna på sin hemsida.

– Det stordåd som kvarteret Herakles vill utföra i Lidköping är att skapa ett levande hus mitt i centrala staden. Genom sin blandning av bostäder, kontor och bibliotek blir det ett spännande hus som kommer att ge energi till hela Stenportsgatan, ett av Lidköpings allra viktigaste stråk.

En bild som ger en fingervisning om hur byggnaden kan komma att se ut finns också på hemsidan – Lidköpingsnytt väljer att länka till bilden eftersom det är oklart vem som har upphovsrätten till bilden. Klicka här.