Gå direkt till Nyheten (Trio med flöjter till Otterstad)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Trio med flöjter till Otterstad

Publicerad Tuesday, 12 July 2011, 13:53 av Redaktionen

Trio Avec Flûte är en Malmöbaserad flöjttrio som bildades på Musikhögskolan i Malmö för ca ett år sedan. Trion har en bred repertoar och blandar klassisk musik med visor och folkmelodier. Fokus i den klassiska repertoaren ligger på 1900-talskompositörer.

Trio Avec Flûte består av Emma Edlund, Götene, Christel Lindström, Beddingestrand och Veronica Sekander, Linköping.

Alla tre har studerat till flöjt- och ensemblepedagoger vid musikhögskolan i Malmö för Jörgen Tånnander. Det var genom deras gemensama studier i ämnet kammarmusik som de först kom att spela tillsammans som en trio. De upptäckte snart att de hade ett naturligt bra samspel med gemensamma musikaliska intentioner och ett nyfiket och lekfullt förhållande till kammarmusikspel. Samarbetet har därför fortsatt och nu satsar Avec Flûte på en gemensam kammarmusikalisk bana.

Emma Edlund som ingår i gruppen är ett bekant ansikte i församlingen då hon under några år varit med i vårt Sommarkyrkoteam.

Kvällens aftonbön leds av komminister Cecilia Gunnarsson. Det är fri entré och en kollekt tas upp till församlingens missionsprojekt i Tanzania.

Otterstad kyrka onsdag klockan 20.