Gå direkt till Nyheten (Hanna Sundblad fick publiken med sig)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hanna Sundblad fick publiken med sig

Publicerad Wednesday, 13 July 2011, 19:27 av Björn Smitterberg

Hanna Sundblad får vi nu höra allt mer av i Lidköping. Tidigare har hon inte gjort så mycket väsen av sig, mer än i samband med fasta jobbet på Vänermuseet. Fritiden ägnas bl a åt att sjunga och spela gitarr, och ofta är det egna kompositioner och texter som framförs.

Hantverksgårdens scen var arbetsplas i kväll och här finns en trogen publik på drygt hundra personer. Andäktigt lyssnade de på texterna och ackorden. Hanna Sundblads texter är ofta eftertänksamma, och det gäller även andras visor som hon också gärna framför. Det här blandas med poesi, på gränsen till dagsverser. Det handlar om det vardagliga, men även om längtan och trygghet i Hanna Sundblads framträdande.

Hanna Sundblad har under våren kommit ut med en ny CD – och flera låtar från den stod på kvällens repertoar, framförda i den speciella miljö som Hantverksgården erbjuder.