Gå direkt till Nyheten (Priserna faller på bostadsrätter i Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Priserna faller på bostadsrätter i Lidköping

Publicerad Thursday, 14 July 2011, 09:46 av Björn Smitterberg

Priserna på bostadsrätter i Lidköping följer den allmänna trenden i landet och faller. Prisfallet har pågått sedan i vintras. Priset på villor har också fallit i Lidköping, men bara med en procent de senaste tre månaderna och fortfarande är priserna på villor högre än för ett år sedan.

Priserna på bostadesrätter tycks alltså vara i fall. Många tror det beror på nya regler om hur mycket man får låna till bostäder och osäkerhet på hur räntorna ska utvecklas.

Medelpriset för bostadsrätterna i Lidköping under april, maj och juni var 4.494 kronor per kvadratmeter. Det var medelpriset grundat på 73 bostadsrätter som bytte ägare. Det är en minskning med 11 procent sedan i mars och med 13 procent sedan årsskiftet.

Villorna sjönk något i pris. Däremot har priserna i förhållande till taxeringsvärdet ökat och ökar snabbare i Lidköping än i riket i övrigt.

Villapriset var i snitt för 49 ägarbyten 14.431 kronor per kvadratmeter. Sedan i mars ärdet en minskning med 1 procent och sedan årsskiftet med 2 procent. I jämförelse med priset för precis ett år sedan är priserna nu 4 procent högre.

Uppgifterna kommer från Mäklarförbundets statistik.