Gå direkt till Nyheten (Debatt: Folkpartiet är ett parti i djup, mycket djup, kris!)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Folkpartiet är ett parti i djup, mycket djup, kris!

Publicerad Saturday, 16 July 2011, 19:10 av Redaktionen

– Det var väl inte meningen att Folkpartiet skulle bli Moderaternas farmarlag?
Liberalernas Jörgen Larsson och Bengt Klang tar upp debatt om Folkpartiets politik.

Folkpartiet är ett part i djup, mycket djup, kris!

Så ser det ut för oss som är aktiva för partiets politik vart fjärde år! Vi som är väljare vill rösta på ett liberalt parti som tar ställning. Vi vill rösta på ett parti som har en egen politik och inte en kompromisspolitik som endast gynnar tredje part.

Tredje part? Ja, Folkpartiets politik gynnar inte partiet och inte väljarna utan egentligen endast det stora partiet i alliansen!

Och inte var det väl tanken att Folkpartiet skulle bli politikens farmarlag till moderaterna?
Folkpartiet har helt klart tappat greppet om de traditionella väljargrupperna, tjänstemän och frikyrkofolk.
Detta är ett bekymmer som partledningen absolut inte verkar bry sig om.

Under årets Almedalsvecka kunde vi se att Fp försökt föra fram liberalismen. Men klarar man att göra det i ett försök att tilltala äkta, om än få, liberaler i landet? Att tro att skyltar med ordet liberal på skall rättfärdiga moderat light politik lurar bara partifolk, inte väljare!

Vi väljare vill ha det innehåll förpackningen anger! Att finna fint utformade förpackningar med tomt innehåll har vi tröttnat på!!

Det är dags att hitta en ledning som har en förankring i äkta liberalism! Vi måste få en partiledning med klar kunskap om partiets historia! Man kan inte bygga en framtid, som håller, om den inte rotas i historien.

Att ha en skolpolitiker som partiledare har Fp testat länge nog!
Många frågor kräver annan kunskap än betyg och sommarlov!

Att medverka i en regering som så radikalt förändrar förutsättningarna för ett effektivt och värdigt biståndsarbete är inte liberalt!

Det är dags för förändring, förändring som märks, förändring som ger möjlighet till framgång!

Folkpartiet behöver liberalism!

Jörgen Larsson Oberoende liberal
Bengt A Klang Liberal

12 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
16 July, 2011 07:26

Reinfeldts avsikt från dag ett var att just Moderaterna skulle växa på de andra borgerliga partiernas bekostnad. Makten var dock viktigare än ideologin för dessa. Se bara på Centerpartiet som förr var ett folkrörelseförankrat parti. Idag är det Stureplanscentern som styr agendan. Att Moderaterna lyckats lura era partiledningar så kapitalt är helt obegripligt. Moderaterna har ALLTID förespråkat låg skatt, även när skattetrycket endast var 10,9%. De har också alltid varit emot välfärd för befolkningen och konsekvent röstat emot ALLA välfärdsreformer som genomförts i Sverige. Nu ser vi resultatet även under denna Moderatledda regering. Välfärden försämras i takt med skattesänkningarna.
En röst på Alliansen har inte varit något annat än en röst på Moderaterna för en sämre välfärd, sen spelar det ingen roll om beteckningen är FP, C eller KD. När skall den svenska väljarkåren också inse detta?
Dock var det Göran Persson som ironiskt nog bäddade för borgarna med sin S-borgerliga politik, tyvärr!

janne59
Gäst
janne59
17 July, 2011 06:26

Svenska väljarkåren kanske ansåg att det vid förra valet fanns att välja mellan pest och kolera. Numera röstar man inte på det parti som lovar mest förbättringar, man röstar på det parti som lovar minst försämringar. (Om man tycker att det är värt besväret att rösta överhuvudtaget).
Politikerförakt är bara förnamnet.

Tornet
Gäst
Tornet
16 July, 2011 07:58

Eller åxå, det mest naturliga, att ni åker ut i nästa val. Sörjd av nästan ingen…

Jorgen_Oberoende_liberal
Gäst
Jorgen_Oberoende_liberal
17 July, 2011 02:28
Svarar  Tornet

Tror nog att man skall vara mer rädd om flerpartisystemet än att önska någon ur riksdagen.

rubinzaffir
Gäst
rubinzaffir
16 July, 2011 08:25

Mycket bra tankar och sanna känslor!Lycka till med förändringar….och förnyelse i era parti.

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
17 July, 2011 10:33

En annan sak Jörgen och Bengt. I valet 2010 stod det ju väldigt klart för var och en vad Allianspolitiken lett till och framledes skulle komma att leda till för alla som var i behov av trygghetssystemen. Utförsäkringar och en total avsaknad av empati. Om man trots detta lade sin röst på ett av Allianspartierna så har men ju personligen bidragit till detta elände. Hur röstade herrarna själva?

Jorgen_Oberoende_liberal
Gäst
Jorgen_Oberoende_liberal
17 July, 2011 02:27

Jag svarar bara för egen del. Detta är en högst personlig fråga Hr Nordström ställer!

Jag utgår från att du bara ställer frågan för att provocera. Inget annat! Tror inte att vare sig Bengt eller jag hade försökt peka på felaktigheter i den liberala politiken så länge om vi inte vore ganska rotade i den ideologin. Förvisso finns det snarlika ideologier, eller kanske delar av andra ideologier, som kan ligga nära till hands. Men inte överger man skeppet förän det är dags att hoppa i livbåten. Kanske närmar vi oss det stadiet nu! Jag kan tycka att sjöälvkritiken bland folkpartister inte finns. I vart fall finns den inte i den officiella debatten! Fler borde våga vara kritiska. Fler borde söka förändring, varaktig förändring.

Det du beskriver om utanförskap mm hade aldrig, vågar jag gissa, hänt om föregångarna till Björklund fått agera enligt gamal tradition!

Det finns en framtid för det liberala alternativet!

Jag röstade naturligt vis på det liberala alternativet i riksdagsvalet!

Men kom nu ihåg att detta är MITT PERSONLIGA svar! Bengt får, om han vill, ge sn syn på din fråga!

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
17 July, 2011 09:31

Nejdå Jörgen det var inte alls för att provocera. Jag kan förstå att du trodde på din liberalism inför valet 2006, men jag har väldigt svårt att förstå hur du tänkte inför 2010. Då var det ju uppenbart vad Alliansens politik lett till och skulle komma att fortsatt leda till. Fjärran från den liberalism du säger dig förespråka.
Det är ju ändå ett personligt ansvar vilken politik man väljer att stödja.

Jorgen_Oberoende_liberal
Gäst
Jorgen_Oberoende_liberal
18 July, 2011 01:44

Precis, och det sista som överger människa, vilket du är ett praktexempel på, är tron att allt kan bli bättre! Därför valde jag så 2010!

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
18 July, 2011 06:11

Ja jag förstår din frustration Jörgen, särskilt om man läser vad Pär Johnsson (FP) skriver på sin blogg: “Är sedan några år engagerad politiskt för jag anser att det finns så
mycket att göra och jag gillar inte att bara ha åsikt. Hatar när folk
kommer i kläm eller blir illa behandlade.”
Sen representerar han ett parti som utförsäkrar folk och underminerar allt vad trygghetssystem heter. Man undrar ju vilket samvete han har när han kan med att uttrycka sig så.

Jorgen_Oberoende_liberal
Gäst
Jorgen_Oberoende_liberal
18 July, 2011 09:40

Jag delar din uppfattning!
Är man kandidat till framskjutna poster i alla tre valen och direkt efter valet försvinner som politiker ter sig din fråga berättigad!
Det är synd när ett anrikt parti företräds av ledare som inte förstår sitt jobb!!

Guest
Gäst
Guest
19 July, 2011 06:53

Folkpartiet kan snart byta namn till “Folkpartiklarna”.