Gå direkt till Nyheten (Kanot: Tre nya SM-silver till Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kanot: Tre nya SM-silver till Lidköping

Publicerad Saturday, 16 July 2011, 14:28 av Redaktionen

Fredagens tävlingar bjöd på den första regndagen, men det hindrade inte Lidköpings kanotförening , LKF från att fortsätta att ta medaljer.

Juniortjejerna i D 18 Annie Johansson och Anna Cerenius gjorde en fantastisk stark insats i K2 1000 m.

– Vi tog starten och ledde upp till 500 m sedan tröt det på orken, men de kom igen senare delen av loppet, säger  Annie Johansson.

– Vi hade bra takt och rytm under hela loppet.  Karlstads K2:a som senare tog guldet gick om oss när det var 200 m kvar och vi lyckades inte svara  på deras ryck. Det var vårt bästa lopp tillsammans hittills.  Jag hade bra hjälp av Anna som tryckte på bra från andra brunnen.

Lidköpings junior silver K4 på 1000 m, Närmast Fredrik Johansson, Max Christensen, Gustav Smedman, Filip Ekblad.

Johan Lilja och Robin Andersson gjorde en bra prestation i den tuffaste klassen H 22, då på K2 5000 m.

– Det var det roligaste loppet under hela SM-tävlingarna, det fanns många svenska kanotister som är världsstjärnor på startlinjen. Det gäller att vara taktiskt och få bra positioner för att i sin tur få en bra placering.  Vi fick en bra start i K2:an, det blev trångt i första vändningen och vi valde att avvakta lite så vi inte råkade illa ut.  Jag satt som styrman och Robin i andra brunn bak. Jag var väldigt trött i på upploppet men jag hade god hjälp av som tryckte på bra och var stark under hela loppet., säger Johan Lilja.

-Jag har haft lite otur i K1 men det har i stort sett gått bra under SM tävlingarna. För bara två år sedan kände jag att jag inte kunde konkurrera med de bästa seniorerna men nu känner jag att jag börjar närma dem.  Mitt bästa lopp hittills var när jag vann B-finalen i K1 500 m., det var riktigt roligt. Jag hoppas på ett bra lopp i K4:an imorgon, avslutar Johan Lilja.

Juniorherrarna, Filip Ekblad, Max Christensen, Gustav Smedman, Fredrik Johansson  gjorde ett mycket bra 1000 meters lopp och lyckades ta silver i H 18. De gick ut stenhårt och hade ledningen långt in i loppet, vid spurten lyckades dock Luleås K4 passera Lidköpings K4 och det blev ett SM silver i Lidköping.

Lidköpingskanotisternas resultat på fredagen:

H 21 K2 1000 m final Silver
Robin Andersson, Erik Öberg

D 18 K2 1000 m
Anna Cerenius, Annie Johansson Silver

H 18 K4 1000m
Filip Ekblad, Max Christensen, Gustav Smedman, Fredrik Johansson Silver

H 16 K1 2500m
Gustav Smedman 7:a
Gustav Syrén 41:a

D 16  K1 2500m
Sofia Bodner 5:a

D 18 K2 1000 m final
Karolina Bjernfeldt Sjöstedt, Fanny Lilja 7:a

H 18 K1 1000 m B-final
Fredrik Johansson 6:a
D 18 K1 1000 m B-final
Karolina Bjernfeldt Sjöstedt, 3:a

HD18 K1 1000 m final
Annie Johansson 4:a
Anna Cerenius 7:a

H 22 K2 5000 m
Johan Lilja, Robin Andersson 6:a