Gå direkt till Nyheten (Färdtjänst kan beställas via Senegal)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Färdtjänst kan beställas via Senegal

Publicerad Monday, 18 July 2011, 14:48 av Redaktionen

Efter att under några år ha beställt färdtjänst via centraler i Estland och Moldavien kommer nu ytterligare en – i Senegal.

Enligt SR Skaraborg har utbildningen av senegaleser redan börjat och när de är tillräckligt hemmastadda i språket kommer de att vara med att ta emot beställningar på färdtjänst bl a i Västra Götaland. Färdtjänsterna beställs via ett för flera landsting gemensamt företag – Samres.

9 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jorgen_Oberoende_liberal
Gäst
Jorgen_Oberoende_liberal
18 July, 2011 01:59

Och skulle dessa utbildade personer tvingas bli invandrare i Sverige får de väl köra taxi om de ens får ett jobb! Nått är ruskigt fel! Och över denna fråga, Ove Nordström, styr en socialistisk majoritet!

Vad tycker du om detta då?

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
18 July, 2011 03:14

Vilka landsting är det fråga om då Jörgen? V-G har väl minoritetsstyre dessutom?

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
18 July, 2011 03:55

Personligen anser jag inte att detta skulle få förekomma överhuvudtaget. Man kan ju också ställa sig frågan varför Samres har huvudkontor i Lund om det är så mycket billigare och kostnadseffektivare att ha i Senegal? Då hade det ju räckt med ett försäljningskontor i Sverige.
Antar att det är upphandlingsregler och dyl. som måste följas enl. EU krav i vanlig ordning. Så det är nog inte riktigt så enkelt som att lägga ansvaret på landstingens ledningar som du vill göra här Jörgen.

hatte
Gäst
hatte
18 July, 2011 02:41

Förutsättningen är att operatörerna klarar språket. Äldre idag har rent av svårt att ringa sin egen läkarvårdscentral. Många är döva och förvirrade. De kanske inte ens uppfattar att de kommunicerar med en automatisk telefonist. Därför är det av yttersta vikt att språket fungerar. Emellanåt känner jag vrede över hur vi behandlar de gamla och en räddsla över att själv bli gammal.

Spiken11
Gäst
Spiken11
18 July, 2011 04:27

Varför kan inte vi svenskar själva ta hand om dessa tjänster?
Här finns massor av kvalificerade mäniskor som kan och vill ha ett sådant jobb.

Napier
Gäst
Napier
18 July, 2011 06:37

Det är så idiotiskt att man baxnar. Den som kom på den här idén har aldrig bevittnat hur ett telefonsamtal från en äldre människa kan fungera. Man är lite stressad av själva situationen, hör dåligt och rösten försändras med stigande ålder. Jag har en släkting som använder sig av Samres och hon har berättat hur svårt det är att förstå vad som säjs och att kunskaperna om länets geografi är otillräckliga.

dorsan
Gäst
dorsan
19 July, 2011 06:22

Ja. jag säger då det. Nu är det väl bara en tidsfåga innan larmtjänst hakar på och man får en kines eller nåt i örat som man måste förklara vägen till Skallmeja för.

vickevire
Gäst
vickevire
19 July, 2011 08:02

Tycker synd om alla dessa människor, ung som gammal, som behöver sjukresa. Det är verkligen inte lätt att vara sjuk nu på 2000-talet!!! När vi har så gott om arbetslösa i Sverige som kanske mer än något annat vill ha ett jobb och som i alla fall kan språket från början…Tom jag som inte är sååå gammal har svårt att förstå vissa dialekter ibland och svårt att förstå en äldre människa som kanske är lite dement och har svårt att få fram vad hon/han vill säga. Näe, det här hoppas jag når ut i hela Sverige och att det sätts stopp för det omedelbart!!!

Zeduce
Gäst
Zeduce
19 July, 2011 09:51

Allt för att kunna visa på en billig tjänst, Sen hur bra tjänsten fungerar spelar väl ingen roll så länge det är billigt och att företaget tjänar mer pengar. Kunden och personal är bara nått som gnäller men som i själva verket bara skall vara tysta och betala alt utföra det de knappt har betalt för. Ja sådan är kapitalismen…..