Gå direkt till Nyheten (Lisbeth Eklind flyttar in i Pannrummet)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lisbeth Eklind flyttar in i Pannrummet

Publicerad Thursday, 21 July 2011, 14:38 av Björn Smitterberg

Källbykonstnären Lisbeth Eklind tar nu över som gästkonstnär i Galleri Pannrummet i Rörstrand.
Det började med modeteckningar, men handlar nu helt om att inspireras av händelser i vardagen och nuet.


– Jag inspireras av allt möjligt, säger Lisbeth Eklind. Inte så sällan av reklampelare, men också händelser.

Bilderna i reportaget är klickbara till större format.

En målning är inspirerad av flodvågen som vällde över Japans kustområden tidigare i år. En annan om askmolnet från vulkanutbrott på Island i maj.

Inte så sällan skapar Lisbeth Eklind bilder som gärna kan hänga tillsammans. Ibland, som hon säger, bara för att få ett avslut och mellanrum till annan konst. Ibland för att berätta mer om något.

Lisbeth Eklind är nu i 65-årsåldern och haft konstverk med på flera utställningar tidigare. Hon har även blivit jurybedömd på Skaraborgssalongen 2006. Lisbeth Eklind har dessutom hunnit med att ställa ut på Galleri Pannrummet en gång tidigare.

– Det är ögonblickens bilder jag försöker fånga och det kan vara vad som helst som berör mig. Saker som sätter igång en tankeprocess på något sätt. När jag går ut har jag alltid ett skissblock med, och en liten kamera. Då kan jag dokumentera den första ögonblicksbilden.

Lisbeth Eklind är en ofta förekommande deltagare i konstcirklar – flera Lidköpingstraktens konstnärer räkna hon till sina inspiratörer.

Hennes utställningsbilder i Galleri Pannrummet är ofta vackra, men det kan dröja några sekunder innan innehållet träder fram helt. Det är värt att ta sig den stunden. Vernissage är i morgon fredag och sedan hänger utställningen till och med den 6 augusti.