Gå direkt till Nyheten (Tips inför årets stora travhelg på Axevalla)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Tips inför årets stora travhelg på Axevalla

Publicerad Friday, 22 July 2011, 12:44 av Redaktionen

Nu är det den stora travhelgen på Axevalla som kulminerar i Stochampionatets final på söndag.
Klicka in till tips om hur det kan gå – tävlingarna börjar i kväll.

Otto’s tips till Axevallas V65:a fredag
Nu drar det igång och här kommer idéer som förhoppningsvis ska hjälpa er att sätta V65:an ikväll. Häng med!
 
V65-1     2 Poker Avalon blir favorit på fina meriter i årgångsloppen i
Danmark. Jag har pratat med Gordon Dahl och han är optimistisk då han tycker att Poker Avalon är riktigt stark och rejäl. Han är ingen startblixt men sitter i andraspår och det lär bli bra förutsättningar, sund favorit. 6 Lightning Lohr är startsnabb och blåste till spets senast. Hon gav sig lite enkelt men enligt tränaren Rolf JOhansson behövde hon loppet i kroppen. Rolf tror att hon är mycket bättre i kväll och tror på bra chans. 10 Up To Date är en lovande fyraåring som visat fina takter.
 
V65-2     Jag tippar 2 Ingas Hurricane som har fått Erik Adielsson i sulkyn
denna gång. Senast i Halmstad fick han ett omöjligt lopp och det är bara att glömma. Förstahäst i ett svårt lopp. Tomas Malmqvist har en fin femåring i 7 Opal Egely. Jag har sett denna vallack göra topprestationer även om det har strulat på slutet. Tomas Malmqvist säger att hästen är mycket förbättrad just nu och detta är en skrällidé att ha med på sin V65:a.
 
V65-3     Här vinner 5 O’Grady. Gordon Dahl säger till mig att hästen är i
toppform och att han tror på toppchans att leda från start till mål. Given spik.
 
V65-4     Ett jättebra spellopp med många hästar som lär blanda sig i
segerstriden. Jag tippar två hästar på mellanvolten. 6 Galax Trot som är tillbaka efter kortare uppehåll. Han var toppfin senast då han gick barfota runtom för första gången efter ett längre skadeuppehåll. Håkan laddar för samma balans här. 8 Tjacke Gold gör alltid gedigna insatser och har visat i sina två senaste starter att formen sitter där. Örjan Kihlström är en snitsare som kan lura Tjacke Gold först över linjen.
 
V65-5     Jag tror mycket på 8 Mermaid Ås. Peter Untersteiner har flera fina
treåriga ston men det verkar som det här är den bästa. Trots spåret så tror jag att hon krossar sina motståndare.
 
V65-6     Leif Witasp är en flitig besökare på Axevallas trippeltrav. Han
brukar alltid ställa i ordning någon av sina hästar rejält och sedan sätter han dit dem för sina kompisar på campingen. Jag tror att det är 4 Sandrngham Hanover som Leif ska göra ett allvarligt försök med i år. Han var jättefin under sprintermästaren och är rejält startsnabb, klar förstahäst. Glöm inte bort 3 Burning Line Gral. Senaste starten kan man glömma men innan dess har han varit strålande i stentufft motstånd.
 
Vi hoppas på en kanonstart under fredag kväll för att sedan ladda rejält under resten av helgen.
 
 
Otto’s tips till Axevallas V75:a lördag
Då är den här, helgen vi har väntat på, trippeltravet med 37 intressanta travlopp. En spännande V75-omgång, två V65:or och en mängd olika spelformer där möjligheterna är stora. Här kommer tips till lördagens V75-omgång och jag spikar två hästar som inte är favoriter. Nu kör vi!
 
V75-1     11 Viola Silas (82 %) blir nog omgångens största favorit. Hon har
tävlat framgångsrikt i gulddivisionen och att hon är favorit är klart motiverat. Förutsättningarna är lite ovana, med voltstart och tillägg. Visst, hon har bra vinstchans, men är hon stenklar? Några av motståndarna har deklarerat att de kör i spets om de kommer dit och de verkar inte ha gett upp hoppet om att ge Viola Silas en fight. Jag gör nog två kuponger och spikar på en och garderar upp med några hästar emot på en. 3 Thai Goldie (16 %) är Magnus Jakobsson väldigt nöjd med. Han tror att Thai Goldie kan gå en topptid i ledningen och att det kan bli tufft för favoriten. Likaså Tomas Malmqvist som tränar 2 Oops D.K (15 %) kör också i spets om hon skulle få den positionen och bjuder också upp till match. Dessa två är de första utmanarna. 12 Spirit Of The Day (1 %) fick krafter kvar senast i Halmstad och hon är kraftigt på väg uppåt i form. Långsökt från tillägg men en megaskräll för er som tänker gardera rejält.
 
V75-2     I detta loppet gäller en eller alla. För mig blir det en. 1
Ypperlige Liss (39 %) har gått kanonbra på slutet utan att få vinna i de tre senaste starterna. Han är startsnabb och jag pratade med Tomas Malmqvist igår och han var väldigt optimistisk. En ganska härlig spik, redan i avdelning två, som inte blir favorit.
 
V75-3     2 Wellino Boko (69 %) har tävlat väldigt jämnt och säkert i
gulddivisionen på slutet. Han har mött bra motståndare och det har inte räckt till seger. I morgon är det billigare motstånd och skulle han få ledningen kan han bli svår. Jag är dock inte säker på spets och för mig är det given gardering. 5 Lord Capar  (14 %) har bra möjlighet att få överta spets från 3 Monster Drive och då kan Örjan Kihlström leda det här loppet länge då Lord Capar har hittat tillbaka till gammal god form. Axevalla har tre hästar med.
Mest spännande på strecken är 10 G.H. Nemo (7 %) som senast gjorde debut i gulddivisionen på ett fint sätt och satte nytt rekord med bomullen kvar i öronen och inte helt brukad. Han klarar den långa distansen och jag är inte främmande för att han kan skrälla här. 9 Noras Bean (16 %) har spurtat sylvasst på slutet i gulddivisionen och var snäppet före G.H. Nemo senast. Båda rensar fint på V75. 4 Gidde T.H. (16 %) är Åke Svanstedts bidrag i guld. Han är stark och rejäl och värd ett garderingsstreck på sin fina form. 1 Laughing Stock (21
%) hamnar nog invändigt men kommer luckan så är han mycket vass på speed.
 
V75-4     Här är Johan Untersteiner i Roger Walmanns stall väldigt uppåt på 1
Stepping Starlight (42 %). Johan är inne på att Örjan Kihlström ska kunna hålla ledningen här och med sin toppform kunna leda loppet hela vägen. Det scenariet är inte alls omöjligt. 10 King Bonnson (61 %) hade problem med en hov senast men ska vara betydligt bättre nu. Han är väl stor favorit men Fredrik Persson är optimistisk och lär köra fram utvändigt ledare i tid. Han kan krossa allt.
Första utmanare mot favoriten är i mitt tycke 3 Mark Won (16 %). Han har visat prov på fin styrka och har fått ett bra startspår. Med rätt lopp räknas han här. Åke Svanstedt kör sonen Rickards häst 4 Hot Deposit (13 %). Hot Deposit har hittat stilen på allvar och det är svårt att lämna Åke borta från kupongen.
9 Grandic (10 %) var fin senast vid seger.
 
V75-5     13 Global Midnight (76 %) har gjort allt rätt vid samtliga fem
starter i livet och är ännu obesegrad. Hon står på tillägg i ett lärlingslopp och hon är loppets absolut bästa häst. Det kan dock trassla i ett tilläggslopp och vara hästar i vägen när det ska attackeras. Ska man få till någon utdelning tror jag att man får försöka att gardera den här favoriten. 5 Jade Af Solnäs
(15 %) fick jag positiva tankar av Peter Ingves senast innan start. Det visade sig att Peter hade helt rätt. Jade Af Solnäst flög til ledningen och vann enkelt mot riktigt bra motstånd. Det känns inte helt enkelt att ta tjugo meters tillägg på en så fin märr. 6 Future Nalan (17 %) och 7 Lajos Öga (8 %) är två rätt snabba hästar som också har bra lärlingar i vagnen. De är tidiga. 9 Global Limit (13 %) är Håkan K Persson väldigt nöjd med.
 
V75-6      6 Youpie (66 %) tävlar på gediget inom V75 och här har han blivit
stor favorit på sin kusk Åke Svanstedt och att de har ett springspår som ger chansen till spets. Givetvis kan han vinna men det kan bli jobbigt över Axevallas långa upplopp och han är för stor favorit. 8 Blue Rock (20 %) är i toppslag och hittar bara Håkan Eriksson envettig position lär han avsluta vindsnabbt. 1 Pelle Pirat (7 %) är i sitt livs form och senast hade han vunnit i bronsdivisionen om luckan kommit i tid. Här blir det troligen “vinnarhålet”
och med lucka i tid kan det försvinna många V75-spelare. Jag har flera bra spikidéer denna veckan och därför kommer jag att helgardera avdelning sex.
 
V75-7     Jag avslutar med en spik på 5 Montgomery Hill (38 %). Jag har alltid
följt denne danske häst och nu är han i träning hos Flemming Jensen och de har två raka segrar tillsammans i Danmark. Flemming är jättenöjd med hästen och jag vet hans kapacitet. Man måste våga tro på sina idéer och jag går rakt ut och spikar i sista avdelningen.
 
Just nu är klockan 01.05 torsdag kväll och det är dags för några timmars sömn för att sedan ladda för denna topphelg. Jag är optimistisk då jag tror mycket på mina idéer denna veckan. Det skulle vara jättekul om de var till hjälp så att ni blir vinnare i helgen.
 
 
Otto’s tips till Axevallas V65:a söndag
Spännande V65:a med Stochampionatet som avslutning.
 
V65-1     Jag tycker att första avdelningen är totalt vidöppen och jag
rekommenderar kraftig gardering eller t.o.m. alla.
 
V65-2     V65-kupongen innehåller ett montélopp av riktigt hög klass. Min
förstahäst är 5 Manos General som visar toppform. Han har också en väldigt duktig ryttare och är som sagt var förstahäst. 1 Karbo Cake har verkligen visat framfötterna i monté och har också fått ett perfekt startspår. Det kanske räcker med två hästar.
 
V65-3     2 Opitergium är en typisk Lutfi Kolgjinihäst med skyhög kapacitet
men också lite strulig. Sköter han sig och inte behöver göra allt jobb så har han bra vinstchans. Raoul Engbloms 7 Manalapan har det strulat för i de två senaste starterna men jag vet att Åke Svanstedt är väldigt imponerad av den här hästen. Jag tycker att ni ska ha med honom på kupongen.
 
V65-4     Det känns som lite minus på båda favoriterna 8 Mad Image och 2
Electrum. Klar förstahäst för mig är 3 Goldomaster. Han har härdats i lite tuffare mostånd på slutet och här tror jag att han blir svårstoppad. Outsidern är 9 Abano Suit som har tävlat fint i tuffa gäng på slutet.
 
V65-5     Åke Svanstedt är väldigt nöjd med 10 Meger Blue Chip. Trots bakspår
så tror jag att Åke skär igenom fint här då han har bra startryggar. Sedan lär stoets speed räcka fint över Axevallas långa upplopp. Spik!
 
V65-6      Stochampionatets final som blev extra spännande då kulldrottningen
12 Tamla Celeber fick se sig besegrad av 1 Nettan Palema i försöket. 12 Tamla Celeber blir ändå favorit och det rör sig om ett grymt sto som gjort allt rätt.
Senast var hon lite ringrostig och det blev en väldig tuff inledning på loppet.
På söndag blir det troligen barfota runtom och visst kan Tamla Celeber vinna trots spår tolv. 1 Nettan Palema har gått från en medelbra häst till en kanon i de tre senaste starterna då man har kört henne barfota runtom. Åke Svanstedt lär köra Netta i ledningen och då är hon hästen att slå. Jag gillar verkligen 2 Love You More som visat prov på både styrka och speed i tidigare starter. Det har dock strulat under våren men hon var väldigt positiv att skåda i försöket.
Mycket talar för att hon är ännu vassare här. 4 Canaka B.F. gjorde ett rejält lopp på Veijo körde fram i dödens och avgjorde säkert, bra styrka.
Superskrällen kan vara 11 Alfa Stella som Veijo Heiskanen skröt väldigt om under uttagningarna i fredags. Björn Goop passar säkert bra på denna formtoppade häst.
 
Det är otroligt många kanonlopp under helgen men givetvis känns Stochampionatet något lite utöver det vanliga. Hoppas att vi träffas på Axevalla i helgen.