Gå direkt till Nyheten (Bildinsändare: Jonas Sundström, Du har ju semester…..)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bildinsändare: Jonas Sundström, Du har ju semester…..

Publicerad Tuesday, 26 July 2011, 14:34 av Redaktionen

– Jag tycker vi kan bättre i denna stad, skriver debattören Jörgen Larsson och bifogar en bild på ogräs som möter turisterna.

Jonas Sundström Du har ju semester…..

…….och kanske behöver Du hjälpa till lite på förvaltningen eller ska Lidköping se ut så här under turistsäsong? Är detta vad vi vill visa turisterna att Lidköping är rikt på – ogräs!

Tycker nog att bättra kan vi i denna stad!

Eller vad säger Du Jonas?

Jörgen Larsson
Oberoende Liberal

66 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Guest
Gäst
Guest
26 July, 2011 04:57

Stank från värmeverket, reningsverket, skränande måsar och ogräs Lidköping är ingen höjdare som turistattraktion!?

Jorgen_Oberoende_liberal
Gäst
Jorgen_Oberoende_liberal
28 July, 2011 03:53
Svarar  Guest

Intressant att du tar upp måsarna! Det problemet har inte bostadsrättsföreningarna i stan tagit på allvar! Vet flera föreningar där folk knappt vågar gå ut för risken att bli anfallen.

De stora förvaltningsbolagen Riksbyggen och HSB verkar heller inte ta problemet på allvar och informera om möjlighten att minimera problemet. Men dessa organisationer vill väl endast pumpa bostadsrättsföreningar på feta förvaltningsarvode!

Jag tycker nog kommunen med kommunalrådet i spettsen visat vad man tycker om problemet!

Men de som äger frågan i vardagen har på många platser i stan struntat i sitt ansvar.

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
28 July, 2011 09:08

Det är väl positivt med måsar. Vad vore en sjöstad utan måsar? Tänk att komma till västkusten t.ex. och aldrig höra en mås, det vore ju rena rama begravningsstämningen.

Guest
Gäst
Guest
29 July, 2011 08:12

Antar du inte bor där det finns skränade måsar.

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
29 July, 2011 08:48
Svarar  Guest

Jodå, jag har inte ont av dem bara.

Jorgen_Oberoende_liberal
Gäst
Jorgen_Oberoende_liberal
29 July, 2011 11:37

Kanske snarare så att detta är beviset på att även måsar har smak?

Jorgen_Oberoende_liberal
Gäst
Jorgen_Oberoende_liberal
29 July, 2011 08:22

Jo, men håller man sig inne och istället läser insändar sidor på LN finns det ju måsar där oxå! De skriker i varje fråga! De anfaller varje svar!!!

Vart ska man ta vägen då, Ove?

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
29 July, 2011 08:49

Så är det Jörgen, även om den skränande måsen här försöker dölja sig under Vråk identitet ;-)

Guest
Gäst
Guest
28 July, 2011 10:20

En bra skytt ett bra luftgevär hur svårt kan det vara!? Åk ned och kolla taket på värmeverket sitter en hel del måsar där som jag tror ingen bostadsrättsförening äger. Bara börja skjuta men de styrande i Lidköping  tillbringar väl inte somrarna i staden så de ser väl inte mås jävlarna som något problem. Inkompetens eller arrogans?

Jorgen_Oberoende_liberal
Gäst
Jorgen_Oberoende_liberal
29 July, 2011 08:20
Svarar  Guest

Nu är du snett ute! Kommunalrådet har gått i spettsen för det hela! På kommunens hus är nog problemet minimalt!
Men tittapå hyreshusetn och bostadsrättsöreningarna, där är problemen gigantiska! För att ha en korrekt debatt måste vi hålla oss till sanningen!
Men det är ett jätteproblem!
Idag bygger alla bostadsrättsföreningar små sophus på gården. Dit skall sedan folk med rolator gå med soporna. Hur kul är dt att ha problem med rörelsr om man samtidigt sakll hålla ordning på ben, rollator, soppåsen och anfallande mås!? Problemet är väl att förvaltare av fastigheter inte bor så och aldrig blir anfallna!

UndrandeInflyttad
Gäst
UndrandeInflyttad
26 July, 2011 07:20

När d inte klarade att få färdig Stenportsgatan hur i all friden tror du att de skall hinna med allt annat. Det finns bara ett ställe där de sköts till 100% och det är i Stadsträdgården o vet du varför Jörgen? jo där är det kvinnor som sköter om den och de skall ha en stor eloge för detta. De kan klara jobbet o samtidigt vara trevliga mot oss som möter dessa i deras arbete, d är annat än de gulklädda som håller på att färdigställa Stenportsgatan.

Jorgen_Oberoende_liberal
Gäst
Jorgen_Oberoende_liberal
27 July, 2011 01:54

Man kan diskutera kommunala arbeten. Men att peka ut enskilda anställda vänder jag mig emot!

Jag vill inte att debatten hamnar där!

De, oavsett kön, som sköter stadsträdgården skall ha beröm för att det är snyggt i Stadsträdgården. Men om de inte fått pengar till den skötselnivån hade det inte varit lika snyggt! Men det hade inte, i så fall, varit de enskilda arbetarna det handlat om då! Samma på Stenportsgatan, om det går för sakta eller brister det kan inte jag avgöra och därmed är det mig fullständigt främmande att angripa de som utför arbetet på gatan.

Det vi kan konstatera ang Stenportsgatan är att det blir otroligt bra! Och snyggt!

Näää, det vi skall debattera det är om det finns eller inte finns ekonomi till att rensa ogräs eller om vi skall vänja oss vid en stad som ser ut som på min bild ovan!

Där skall debatten ligga! Allt annat är att slå på en eller flera personalgrupper som följer givna förutsättningar! Jag har både jobbat, om än för hundra år sedan, och haft politiska uppdrag i kommunen. Under dessa år har jag insett att vi har hög standard på anställda i vår kommun. Dessa skall vi värna och vara rädda om!

Gillar man inte jobbet som görs går det ofta tillbaka till de förutsättningar som politiska beslut ger vid handen.

Och skall vi som lägger skattepengar, vilket även kommunalanställda gör, gilla att ogräset får växa fritt?

Jag tycker inte det!

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
27 July, 2011 02:27

Håller din “kompis” CurJoh (M) med om det Jörgen?

Jorgen_Oberoende_liberal
Gäst
Jorgen_Oberoende_liberal
27 July, 2011 03:27

Det tror jag inte! Inte utifrån tidigare insändare, men alla kan ju ändra sig eller hur?

Han får nog svara på det själv. Mitt svar skulle bara vara spekulation!

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
28 July, 2011 09:04

An ngn anledning lämnade han snabbt den debatten när han blev tillfrågad om sitt eget yrke.

Jorgen_Oberoende_liberal
Gäst
Jorgen_Oberoende_liberal
28 July, 2011 03:49

Skulle det vara en farlig fråga menar du?

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
28 July, 2011 09:03

Tydligen.

UndrandeInflyttad
Gäst
UndrandeInflyttad
29 July, 2011 08:14

Det är nog endast Vänsterns företrädare Ove Nordström som alltid lägger partipolitiska värderingar i allt han skriver. Finns det något inlägg som dina Vänsteråsikter inte ventileras i. Jo ett av de senaste då nämner måsars vara eller inte vara. I mitt fall beträffande arbetet på Stenportsgatan finns inga politiska värderingar, däremot anser jag att det tagit betydligt mer tid än som kunde varit planerat. Oavsett dit resonemang om “mans timmar” som är oväsentligt i sammanhanget. Den störning som detta medfört för de boende o företagarna på gatan tycks du på ren svenska “ge faan i” av fullförståelse utifrån din politiska syn. Gatan är ju inte färdigställd o sommaren är snart slut, vi får hoppas den kan invigas till Julskyltningen, då har det tagit ett år. Snart kommer väl ett meddelande att pengarna är slut, vilket skedde med Järnvägsgatan. Ove Nordström lägg undan dit Vänsterpolitiska budskap i något av dina inlägg, jag tror med BESTÄMDHET att debattklimatet på LN skulle må bra av detta.

Redaktören
Gäst
Redaktören
29 July, 2011 08:31

Uppmana kan man göra, man kan uppmana Ove. Men han stryks kanske oftast av alla av redaktören. Det är inte upp till någon annan än en själv hur man vill formulera sig – bara det är inom gränserna för vad red tolererar. /red

Jorgen_Oberoende_liberal
Gäst
Jorgen_Oberoende_liberal
29 July, 2011 11:35

Men jag vill bara inflika att, rent privat är Ove som vem som helst! Rolig, empatisk, omtänksam, ful i fan ja kort sagt som en helt vanlig människa. En kille det är riktigt kul att umgås med! Vilket jag med stor behållning gör någon gång ibland!

Men detta är jusnaturligtvis skrivet av en liberal person som tycker om personer som sticker ut och vågar ha en uppfattning! Och tack vara den grundinställningen tycker jag LN debatter är trevliga och debattörerna, även de under signatur, trevliga männsikor som jag tror vore kul att umgås med utanför debatt sidan!

viera
Gäst
viera
1 August, 2011 02:22

Jag känner inte VP -personen och vill heller inte lära  känna honom.Jag har  hållt mig borta från detta forum länge men går in och läser ibland. Men när jag läser inläggena från en viss person så blir man rätt trött, allt blir politiskt, oavsett vad sakfrågan är. Jag tycker synd om denna röda människa som inte kan koppla av och ta det lite lugnt. Vaknar personen med hammaren o skäret i sin pyjamas? Jag hoppas att alla som läser detta forum frågar sig – skulle ni vilja ha en sådan person i en ledande befattning i Sveriges land? Jag hoppas ni alla säger NEJ! Med denna fanatiker så skulle det det inte bli så roligt i vårt land. Glöm aldrig det som hände i Östtyskland, Sovjetunionen och alla andra länder som kuvades av så kallade “kommunister”. Att sedan Jörgen frotterar sig med personen i fråga får stå för honom. Du får ursäkta Jörgen men med allt som du skriver om honom känns väldigt patetiskt. Vi ska se till att vi får ha ett demokratisktikt land och då ska vi vara vaksamma att inte låta kommunister, högerextremister och religiösa extremister få ta över. Jag hoppas att vi alla ff vill ha ett land där demokratin råder och vi alla får ha en röst. Per Liljebäck

Knazig
Gäst
Knazig
1 August, 2011 05:56
Svarar  viera

Håller med dig Viera. Detta forum har blivit något av :  “inbördes beundran för några få debattörer.”

erik_lisch
Gäst
erik_lisch
1 August, 2011 09:01
Svarar  viera

Nu är ju Ove knappast någon stalinist som vill avskaffa demokratin. Jag tycker att han känns som en ganska typisk vänsterpartist, som vill få bort kapitalismen på fredlig och demokratisk väg. Tycker jag låter sympatiskt.
Men vad är ditt förslag? Att Lidköpingsnytt ska börja med politisk censur av kommentatorerna och bara publicera högervridna kommentarer?

viera
Gäst
viera
1 August, 2011 11:16
Svarar  erik_lisch

Du verkar ha fel på synen. Jag kan inte se att jag i mitt inlägg vill införa censur!? Är mitt inlägg en “högervriden kommentar”!?
Ditt inlägg ger ju klart belägg för att inte censur finns och att du kan komma till tals och vädra dina “vänstervridna” åsikter. Problemet med dig och andra fanatiker, oavsett partifärg, är att ni bara tror att det finns EN sanning men vi “vanliga medborgare” kan nog se avigsidor med både vänsterpolitik och högerpolitik men det tycks du inte kunna då du endast är “rödögd”. Allt är inte svart (förlåt , rött) och vitt förstår du. Det är därför jag menar att man ska vara vaksam på dessa personer som vill pådyvla andra sina åsikter, oavsett partifärg, och som tror att det är enda sanningen. Det finns tillräckligt med exempel i världen där människor har kuvats av politiska fanatiker och det vill inte jag ha i Sverige. Jag ryser av obehag när jag tänker på om vissa personer skulle få makten i vårt land.
Vad herr O är för ngt vet jag inte men om man i alla sakfrågor får det till att vara politiik så är det ngt som gått snett enligt mitt sätt att se på saken.

erik_lisch
Gäst
erik_lisch
1 August, 2011 12:49
Svarar  viera

Nej precis, det finns ingen censur här på LN, och det är bra. Tyckte dock det kändes som att du var väldigt upprörd över att Ove tilläts skriva. Om jag misstolkade dig där så ber jag om ursäkt.

Skulle inte vi vara vanliga människor? Tror du att vi på vänsterkanten är någon sorts supermänniskor? Då kan jag berätta för dig att jag gillar att gå på bandy, dricka öl, hänga med mina kompisar och titta på film. Som vilken “vanlig medborgare” som helst.
Det finns, precis som du säger, inte bara en “sanning”. Det som är rätt för mig är inte alltid rätt för dig, osv.. Jag kan se vissa avigsidor med vänsterpolitik, men jag ser fler avigsidor med högerpolitik. Därför är jag vänster i stället för höger.

Kul att se att du vill ha demokrati. Det vill vi med.

viera
Gäst
viera
1 August, 2011 02:39
Svarar  erik_lisch

Självklart vill dom flesta ha demokrati o du behöver inte be om ursäkt. Det är ju lite svårt att få med allt när man skriver o det kan ju lätt misstolkas. Bara en nyfiken fråga – varför behövs SP? Är inte ni rätt lika V? Ni är ju sprungen ur ett rent kommunistiskt parti men som V ändrat namn så att det blivit ett namn som är mer “politiskt korrekt”. Jag läste i Wikipedia om er att ni vid partiets kongress 1994 antog ett nytt partiprogram. I detta framhävdes att en socialistisk revolution endast kan genomföras om den har stöd av en folkmajoritet och att denna revolution bör ske fredligt!? Varför “bör” och inte “ska”? När jag läser det så kan det ju tolkas som om det inte går med fredliga medel så är det ok att ta till ¨våld. Rätta mig om jag har fel. Det är just sådan formuleringar som gör mig obehaglig till mods. Står ni verkligen för demokratiska värden när ni har sådana formuleringar eller har ert partiprogram skrivits om ytterligare?

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
1 August, 2011 09:28
Svarar  viera

“Jag hoppas att vi alla ff vill ha ett land där demokratin råder och vi alla får ha en röst.”, där håller jag med dig i varje stavelse Viera. Resten av ditt inlägg är tyvärr enbart en massa oseriöst dravel helt utan verklighetsförankring!

viera
Gäst
viera
1 August, 2011 12:36

Ja du, som sagt så är ju allt som inte passar hr O “oseriöst dravel”. Du gör ju bara bort dig sjäv och visar på noll tolerans mot andra som inte tycker som du. Jag hoppas nu att läsarna förstår och med egna ögon kan se hur politiska fanatiker behandlar de som inte tycker likadant. Det går inte att hålla masken hela tiden tydligen! Din sanning är ju den “enda sanningen”, eller hur? Klockrent bortgjord hr O!

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
1 August, 2011 04:01
Svarar  viera

Ja du, själv. Hammaren och skäran, Östtyskland, Sovjet, kommunister som kuvade folket.
Förknippar du mig med detta så är det oseriöst dravel. Och är detta “din” sanning så har du varit väldigt klok som hållit dig borta. Tydligen har det inte hjälpt dig ändå.

viera
Gäst
viera
1 August, 2011 08:14

Jag antar att du varit partimedlem i V länge och du vet mkt väl vad det partiet har haft för värderingar tillbaka i tiden. Ni har ju hetat VPK, det kan väl du näppeligen inte förneka. Eller har du blivit partimedlem på gamla dagar?
Vad VPK sympatiserade med är väl tämligen välkänt. Studiebesök till Östtyskland och andra kommuniststater var ju legio. Det var ju ett sådant samhälle ni ville ha, det kan du väl knappast förneka. Och kuvade man inte folket där? Varför byggde man murar så att medborgarna inte kunde fly till väst? Detta idealsamhälle som ni i VPK hyllade. Ni hade ju utbyte med dessa stater ända tills muren föll. Att man då förknippar er med det jag skrivit är väl inte speciellt konstigt.  Eller det har kanske aldrig hänt hr O!? Det finns ju även dom som förnekar annat som hänt i historien. Min “sanning” är att det har hänt men vill du förneka det så är det väl upp till dig. Din trovärdighet minskar ju ännu mer.
Jag förstår att du helst skulle vilja ha det här forumet för dig själv och tala om för oss “okunniga medborgare” vad som är bäst för oss och vad som är den absoluta “sanningen”. Det var ju så de gjorde i de gamla kommuniststaterna. Ränderna går aldrig ur….

Redaktören
Gäst
Redaktören
1 August, 2011 08:20
Svarar  viera

Type your reply…

AnPet
Gäst
AnPet
1 August, 2011 06:25
Svarar  viera

Det finns fanatiker på yttersta högerkanten också. Ser jag av detta inlägg.

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
29 July, 2011 05:36

Det kanske inte skulle skada att se till vad man får också, och för vilken tidsrymd. Gnäll, gnäll, gnäll!!!!!

Jorgen_Oberoende_liberal
Gäst
Jorgen_Oberoende_liberal
30 July, 2011 11:16

Är det angreppet på vänstern och Ove Nordström eller ifrågasättandet av tiden för ombyggnaden av Stenportsgatan fullmäktigeledamoten Jan Manitski gillar? Gilla-knappen kan ju bli lite farlig ibland!

kire44
Gäst
kire44
30 July, 2011 01:43

Jörgen !
Jan Manitski är inte bara fullmäktigeledamot, han sitter dessutom i den nämnd,samhällsbyggnad, som har ansvaret för detta. Han kunde ju gettt ett mer uttömmande svar på frågeställningen !

Jan_Manitski
Gäst
Jan_Manitski
31 July, 2011 04:22
Svarar  kire44

Hela denna debatt tycker jag har blivit lite märklig. Även en före detta politiker som Jörgen borde ha lite mer förståelse för hur arbetet i en nämnd fungerar.
Politikerna fattar övergripande beslut tex budget , beslut om nya bostadsområden, nya busslinjer mm.
Tjänstemännen sköter sedan arbetet efter dessa riktlinjer och leder och fördelar arbetet.
Det är alltså inte nämndordförande eller någon annan politiker som går före och pekar vilket ogräs som ska rensas.
Det finns ganska många platser i Lidköpings kommun där ogräs kan växa och därför kan det hända att man har missat någon liten fläck. Om man som invånare har synpunkt på detta kontakta Ofelia så skickas informationen vidare till rätt instans och vanligtvis åtgärdas den omgående.

kire44
Gäst
kire44
31 July, 2011 06:16

Nu var det ju inte ogräset i första hand som det gällde utan fördröjningen av Stenportsgatan , där Du kanske hade lite sakuppgifter att komma med eftersom Du sitter i samhällsbyggnadsnämnden. Det hade kunnat tillrättalägga en del av de frågor som kommit upp med anledning av detta.

Jan_Manitski
Gäst
Jan_Manitski
31 July, 2011 08:21
Svarar  kire44

Har du frågor om hur arbeter sköts, ring nämnden i morgon och tala med ansvarig tjänsteman så får du de svar du behöver.

kire44
Gäst
kire44
1 August, 2011 10:40

Hej Jan !

Det hade väl varit ganska enkelt för Dig att svara på frågan! Enligt planeringen skall Stenportsgatan vara klar under senhösten i år. Istället lägger Du ut dimråder så att spekulationerna fortsätter.

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
31 July, 2011 06:46

Men du tyckte inte det var märkligt när UI kommenterade Stenportsgatan och arbetet där, fast artikeln handlade om ogräs på ett helt annat ställe.
Mycket märkligt.

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
30 July, 2011 02:23

Det vet han nog inte själv Jörgen. Du får inte ställa så svåra frågor ;-)

Jorgen_Oberoende_liberal
Gäst
Jorgen_Oberoende_liberal
30 July, 2011 07:28

Tror du att det var för svårt? Nää, nu är du ju lite elak! Han borde väl kunna fråga nån annan annars?

UndrandeInflyttad
Gäst
UndrandeInflyttad
30 July, 2011 03:15

Lite märkligt Jörgen att du reflekterar över detta idag (110730) eller försöker du hålla liv i din tråd?
Vill du göra dig mödan att läsa vad jag skrivit så framgår det tydligt vad jag menar. Vad gäller andras syn på mitt inlägg så lägger jag inga större värderingar i detta. De som “gillar” det jag skrivit eller inte lägger jag ingen tyngd i. Vad jag ser utifrån dina “gillande” så verkar du o Ove Nordström gilla det ni skriver, varför inte göra detta någon annan stans än på LN. Nog om detta Jörgen. Jag har inget ont att säga om Ove Nordström, som person, jag undviker som du kanske märkt hans sätt att uttrycka sig om oss andra som inte delar hans politiska åsikter. Det jag däremot påpekar är hans eget politiska inlägg i ALLT han skriver o detta verkar jag inte vara ensam om att tycka. Vad gäller arbetet på Stenportsgatan så är det också min personliga uppfattning, det har tagit för lång tid o detta har påverkat boende och näringsidkarna på gatan. Mvh UI

Redaktören
Gäst
Redaktören
31 July, 2011 06:46

Tankar på att cencurera Ove Nordström och Jörgen Larsson generellt är främmande för LN. /red

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
31 July, 2011 12:21

På kort sikt har det påverkat dem ja, det vore märkligt om man kunde utföra en så stor åtgärd utan att det märktes. Dock är troligtvis tanken att gatan efter färdigställandet under lång tid kommer att ge både de boende och affärsidkarna ett mervärde som vida överstiger någon eller några månaders ev. försening. Men om detta skrivs inte en rad, enbart gnäll med ett kortsiktigt perspektiv för ögonen.
Sen är det inte rätt heller Undrande Inflyttad att jag kallat någon debattör “både det ena och andra” här. Däremot så har jag kallat vissa kommentarer för korkade m.m. Inser du verkligen inte skillnaden?

Elof
Gäst
Elof
30 July, 2011 04:57

Bra reflektion av dig. För egen del tror jag mig nog veta vilket alternativ det är men det ska jag hålla för mig själv.

Jan_Manitski
Gäst
Jan_Manitski
30 July, 2011 07:11

Jörgen, Det som jag Gillar är uppmaningen till Oven. Jag håller med UI om att det skulle vara ett sätt att förbättra debattklimatet på.

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
31 July, 2011 12:24

“Antingen är ni med oss, annars är ni emot”, som GWB uttryckte det. Lika barn leka bäst Manitski, eller?

erik_lisch
Gäst
erik_lisch
31 July, 2011 09:36

Detta ÄR en politisk fråga. Då är det väl rätt naturligt att lägga in politiska värderingar i det hela. Tycker dessutom Oves funderingar om manstimmar är i allra högsta grad väsentligt.

UndrandeInflyttad
Gäst
UndrandeInflyttad
27 July, 2011 08:02

Du menar m a o att de som sköter Stadsträdgården har fått mer pengar för att utföra ett bättre arbete,,,??? Nej jag tror att det är hur man arbetar och ser på sitt arbete. De kommunalanställdas löner är väl inte orsak till att kommunala arbeten sköts olika. Hög standard på de som är anställda av vår kommun säger du, vad du då använder för riktmärk kan jag inte uttala mig om. Jag har inte tagit med detta i min värdering. Det jag bedömt är hur två arbetsplatser inom samma kommun har två så skilda arbetssätt o resultat. För visst måste vi vara överens om att skall det verkligen behöva ta över ett halvår att färdigställa dessa metrar av Stenportsgatan, jag tycker inte det.

Jorgen_Oberoende_liberal
Gäst
Jorgen_Oberoende_liberal
28 July, 2011 08:03

Citerar din sistamening “För visst måste vi vara överens om att skall det verkligen behöva ta över ett halvår att färdigställa dessa metrar av Stenportsgatan, jag tycker inte det.”

Du tycker det, ja det är nog sanningen, tycker! Alltså en egen subjektiv bedömning.

Vad jag förstår läggs gatstenen av en privat firma. Alltså handlar allt om hur upphandlingen är gjord och vad som angetts i upphandlingen av arbetet.

Inte vad du tycker!

Men som sagt jag står för det jag skrev och du, antar jag, för det du tycker. Detta innebär att jag vill hålla debatten på en granskning av den politiska nivån. Inte på utförarnivå!

Redaktören
Gäst
Redaktören
28 July, 2011 08:53

Förseningen över vintern berodde på att gatstenen från Kina var försenad – vilket Lidköpingsnytt skrev då. /red

Jorgen_Oberoende_liberal
Gäst
Jorgen_Oberoende_liberal
28 July, 2011 09:16
Svarar  Redaktören

Bra klargörande!

Alltså kan man inte lasta någon arbetandes människa i Lidköpings kommun för att det tydligen blev problem!

Kommunen har nu goda kontakter med Kina så detta problem lär vi väl då aldrig få uppleva igen!

UndrandeInflyttad
Gäst
UndrandeInflyttad
28 July, 2011 11:54

Märkligt, gatstenen var försenad, detta innebar att markarbetet också försenades?? Nej du Jörgen den förklaringen tror jag inte på. Att dessa rader av gatsten,på var sin sida av Stenportsgatan, var orsaken till att det tog tid. Vad tror du själv?

Jorgen_Oberoende_liberal
Gäst
Jorgen_Oberoende_liberal
28 July, 2011 03:48

Jag kan faktiskt inte svara dig! Är inte insatt i om man ligger efter tidplan eller inte. Smitterberg redovisar problem från Kina.

Vet inte om du med din antydan menar att killarna som jobbar där skulle maska? Är det så är du nog helt ute och cyklar!

Om man får uppdraget att renovera den mest frekventa gatan i stan utsätter man sig väl inte för risken att inte utföra sitt jobb på bästa sätt? Jag tror inte ens att du skulle ta den risken!

Nää, ändra lite på synsättet, se hur snyggt killarna bygger fram en gata vi kan vara stolta över!

Och, vet du, som jag ser det är jag helnöjd med deras insats! Jag tänker när jag gå förbi dem till kontoret på mornarna; Nu känns det häftigt att betala skatt när jag får nått så snyggt för pengarna!

Prova, prova om ens bara en gång, gå förbi och njut av det som växer fram i gatan!

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
28 July, 2011 09:02

Du försöker tala till döva öron Jörgen. Hade däremot Moderaterna styrt så hade det säkert varit ok om det så tog två eller tre år innan det var färdigt.

Jorgen_Oberoende_liberal
Gäst
Jorgen_Oberoende_liberal
29 July, 2011 08:16

Men Ove! Jag skickade ju bilder oxå! Då spelar det ingen roll att örat är dövt!

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
28 July, 2011 06:47

Har du hört talas om man-timmar?
Om kommunen budgeterat med ex. 200 man-timmar på Stenportsgatan och väljer att ha två man där så tar jobbet 100 timmar. Vill man ha jobbet snabbare utfört så kan man prioritera att ha ex. 4 man där istället och då är jobbet rimligen klart efter 50 timmar.

lidkoping
Gäst
lidkoping
27 July, 2011 11:43

Det där är ju fastighetsägarens mark..

Jorgen_Oberoende_liberal
Gäst
Jorgen_Oberoende_liberal
27 July, 2011 03:59
Svarar  lidkoping

Och vem äger denna mark då, tro??

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
27 July, 2011 09:26

 Det är väl markägaren Jörgen, vem annars?

Jorgen_Oberoende_liberal
Gäst
Jorgen_Oberoende_liberal
28 July, 2011 07:57

Ljuset från Källby har talat! Säkert svar, så gör man för att aldrig ha fel!

Gert Svensson
Gäst
Gert Svensson
28 July, 2011 09:04

Det lönade sig med en bildinsändare, Jörgen! Nu är ogräset borta.
lidkoping: Vem annan än kommuen är ansvarig vid parkeringen bakom kopparporten och trottoaren vid målaregatan?

janne59
Gäst
janne59
30 July, 2011 10:13

Jag trodde först att bilden var tagen framför f.d. kiosken i Vinninga. Likheten är slående……

Funderar
Gäst
Funderar
1 August, 2011 03:52

Det sägs ju att en bild säger mer än tusen ord, och det verkar ju vara fallet här… Det kanske är dag att göra en insamling av bilder på allt som är en skamfläck och publicera dem tillsammans… ;-)

Redaktören
Gäst
Redaktören
1 August, 2011 08:21

Den här debatten har nu helt spårat ur och får om så önskas tas upp under fria bloggen. Men här släpps inte fler icke relevanta inlägg in. /red