Gå direkt till Nyheten (“Kommunen borde informerat om höjda avgifter”
Nybyggare på Askeslätt protesterar)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

“Kommunen borde informerat om höjda avgifter”
Nybyggare på Askeslätt protesterar

Publicerad Tuesday, 26 July 2011, 14:29 av Björn Smitterberg

I höstas hölls ett informationsmöte för villabyggare på Askeslätt. Vid mötet gavs uppgifter om kostnader som nybyggarna skulle drabbas av. Det blev uppgifter som användes i kalkyler. Men uppgifterna var, hävdar ett par, felaktiga. Husen blir mycket dyrare.

Det är Stefan och Sandra Ernevik som upplyser förvaltningen Samhällsbyggnad om att de uppgifter om avgifter och priser som gavs på mötet i höstas inte gällde när det var dags att börja bygga till våren.

En kostnad, knappt 15.000 kronor, uppges Samhällsbyggnad ha glömt nämna. En rekommendation att grundlägga husen på ett särskilt sätt uppgavs kosta cirka 75.000 kronor.

– Men när offerten kom var kostnaden 230.000 kronor.

Paret accepterar höjningarna av avgifterna, men vill inte betala de nära 15.000 kronor som Samhällsbyggnad glömde informera om.

– Kommunens personal borde ha belägg för sina uppgifter som lämnas, skriver Stefan och Sandra Ernevik.

Bygglovskostnaden uppgavs i höstas bli 21.000 kronor men blev alltså i stället cirka 36.000 kronor. Till detta kommer karta och utsättning för cirka 10.000 kronor.

Andra avgifter som nämns är VA-anslutning för cirka 90.000 kronor, elanslutning för cirka 16.000 kronor, fjärrvärmeanslutning för cirka 20.000 kronor och bredbandsanslutning för cirka 20.000 kronor. Flera av de här avgifterna höjdes alltså strax efter informationsmötet – enligt klagomålet till Lidköpings kommun.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Tornet
Gäst
Tornet
26 July, 2011 05:18

Hoppas verkligen att paret Ernevik har/hade ekonomiska möjligheter att ta dessa extra kostnader. Att kommunen skall lämna adekvat information om kostnader i samband med nybyggnation ser jag som en självklarhet. Det är väl därför vi betalar skatt.

Carina Johansson
Gäst
27 July, 2011 10:03

Helt rätt att lämna in en protest. Kommunen ska inte kunna lägga på avgifter som inte överenskommits tidigare. Bygget på Askeslätt verkar ju överlag bli dyrare än vad som sagts från början utan att smygavgifter skall läggas på.
Stå på er Stefan o Sandra.

Carina