Gå direkt till Nyheten (Sju Lidköpings-kanotister i landslaget)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Sju Lidköpings-kanotister i landslaget

Publicerad Thursday, 28 July 2011, 13:32 av Redaktionen

Nu har de fina prestationerna, nu senast vid SM, medfört att inte mindre än sju kanotister från Lidköpings kanotförening kommer att ingå i landslaget vid nordiska mästerskapen i Jönköping den 13 och 14 augusti.  Men dessförinnan kommer en av dem, Marcus Andersson, att köra K4 i junior VM.
Landslagskanotisterna från Lidköping är

U21-laget:
Johan Lilja

Ungdomslandslaget:
Marcus Andersson,
Anna Cerenius,
Annie Johansson
Gustav Smedman

Juniorlandslaget:
Sofia Bodner,
Fanny Lilja
Gustav Smedman

Lidköpings kanotförening, LKF, har ett omfattande tränings- och tävlingsverksamhet som nu även ger resultat i landslagssammanhang.  Det är LKF-kanotister både i ungdom-, junior- och U 21 klasserna vilket visar på en bra bredd i truppen från Lidköping.  På ungdomssidan finns tre LKF kanotister med i truppen Sofia Bodner, Fanny Lilja, och Gustav Smedman som alla fick flera medaljer vid SM i Hofors i besättningskanot K2 och K4. 

Hur förbundskaptenen sätter ihop besättningar i K2 och K4 eller K1 kanotister beslutas efter nästa veckas intensiva träningsläger i Katrineholm och Jönköping.

Den som vill se kanotisterna på hemmaplan i Lidköping behöver inte vänta längre än till nästa helg 6 och 7 augusti då nästa deltävling i svenska junior och ungdomscupen arrangeras på Lidan.

– Vi jobbar målmedvetet och långsiktigt med träningen året runt och det är roligt när det ger resultat under den intensiva tävlingssäsongen. Ungdomarna tränar bra både individuellt och i grupp, vilket är nödvändigt för att nå framgång. Det är en stor och allsidig träningsdos som krävs för att lyckas inom kanotsporten, säger Björn Johansson tränare.
 
Johan Lilja är 19 år och har som förstaårssenior  gjort fler fina insatser med flera fina  placeringar som följd och kommer att klara bra placeringar även på NM tror Björn Johansson.
 
Annie Johansson som precis kommit hem från junior EM-kanotmaraton, Saint Jean i Frankrike, där hon nådde en 5.e plats i tillsammans Jessica André från Bråviken.

– Jag är jättenöjd, vi fick till ett kanonlopp och var bara 1,5 minut till medaljplats. Nästa tävling redan nu till helgen då SM i kanotmaraton avgörs i Örebro, det är det som jag laddar till nu, säger Annie Johansson.

Marcus Andersson är nu i Tyska Brandenburg för trimma ihop kanotlaget. Det är nämligen junior-VM nu till helgen och Marcus ska köra  K4 1000 m. Förutom Marcus i besättningen så finns Fabian Paldanius , Joakim Lindberg och Jimmy Seger. Marcus Andersson är en väl meriterad kanotist som gjorde fina placeringar under SM-veckan i Hofors.
 
– Mycket roligt – det har aldrig hänt i klubbens historia att vi är så väl representerade på Nordiska mästerskapen. Dessutom har vi flera kanotister, exempelvis Erik Öberg, Robin Andersson och Max Christensen som står och knackar på till landslagsdörren, säger Hans Olsson tränare och fd landslagskanotist.