Gå direkt till Nyheten (Lidköpingskanotist i VM-final)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköpingskanotist i VM-final

Publicerad Saturday, 30 July 2011, 07:32 av Redaktionen

Marcus Andersson har tagit sig till VM-final i tyska Brandenburg där världsmästerskapen i kanot för juniorer avgörs. Det är den svenska junior K4 med,  förutom Marcus, i besättningen även Fabian Paldanius, Jönköping, Joakim Lindberg, Finspång, och Jimmy Seger, Stockholm. De har under fyra veckor trimmat ihop sitt lag och förberett sig mycket noga.

Försöken gick bra och svenskarna tog sig vidare till semifinal, som blev otroligt tuff. Vid 500 m, när halva loppet var avklarat låg svenskarna femma men då la de in en högre växel och passerade Australien när det var 150 m kvar och strax före mål även Frankrike. Tredjeplatsen i semifinalen innebär finalplats och det var många år sedan Sverige hade en K4.a i final på juniorsidan.

– Jag är sjukt nöjd, svarade Marcus Andersson på frågan om sina känslor efter
semifinalen.

Nu gäller det för den svenska besättningen att ladda om och göra sitt livs lopp i morgondagens final på den klassiska kanotdistansen 1000 m.