Gå direkt till Nyheten (Succé när matresan genom Sverige kom till Spiken)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Succé när matresan genom Sverige kom till Spiken

Publicerad Saturday, 30 July 2011, 13:29 av Björn Smitterberg

Det blev verkligen en publiksuccé i dag när Sverigeresan för att främja lokalt producerad mat kom till Spiken. Tusentals personer kom för att provsmaka och handla. Samtidigt skedde sändningar i TV4 från Läckö, och det gjordes även inslag från Spiken.
Emelie Larsson bjöd på honung från Fullösa.Bilderna är klickbara till större format.

Lisbeth Nyström vid kommunledningskontoret gick och myste på marknaden.

– Det här blev verkligen bra, säger hon. Trots att vi fick kort tid på oss att förbereda det hela och trots att informationen kom ut sent.

Mia Jansson, Lilla Labäck, har uppmärksammas mycket under matresan för sina grönsaker.

Spiken korkades förstås igen av trafiken. Men det löste sig för Lisbeth Nyström kom på idén med att hyra in ett par bussar som gick i pendeltrafik till parkeringen vid Läckö. Dessutom gick det att åka båt mellan Läckö och Spiken. Det här var flera gäster i båthamnen inte sena att utnyttja för att se Läckö…

Camilla Bender Larsson

Men maträtterna var det viktigaste. Camilla Bender Larsson med företaget Swedish Menu var en självklar gäst på den lilla scen som finns på marknaden. Hennes specialitet är att finna lokala producenter av livsmedel som har hög kvalitét och marknadsföra den på olika sätt – inte minst genom att få med produkterna på representationer.

– Det här är en alldeles utmärkt dag för  lokala producenter, och det är roligt att det kommer så mycket folk.

Sommarklädd gick kommundirektör Kenth Lindström på marknaden och provsmakade.

– Det är roligt med sådana här arrangemang, det passar ju precis in på Spiken.

Strax därpå kom kommunalrådet Kjell Hedvall sommarklädd och hoppades att alla på Spiken och andra som arbetar med livsmedel skulle kunna enas om tt ha fler matmarknader på Spiken.

En av dagens gäster i TV4:s matlagningsprogram var Evy Palm

Att Spiken och Läckö skulle bli värdar för den här satsningen av Hushållningssällskapet, TV4 och Expressen bland andra blev klart strax före midsommar. Dessförinnan var det Kinnekulle som var med i planerna. Men när man i juni började leta lämpliga platser gjordes av en tillfällighet besök på Spiken – och evenemanget flyttades.

Hela dagen pågår marknaden på Spiken.

Långväga: glass från Hjo är en specialitet